logo
Cei mai buni fotografi, premiați duminică la Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu
Cei mai buni fotografi, premiați duminică la Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu
Zeci de sibieni, invitaţi din țară şi de peste hotare, participanţi şi premianţi au admirat duminică, 12 noiembrie, imaginile selectate care focalizează noi străluciri asupra tendințelor contemporane ale artei fotografice ȋn cadrul Salonului Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu 2017.


Invitații s-au bucurat atât de fotografiile expuse, cât şi de medaliile marilor federaţii internaţionale care au fost înmânate celor buni dintre cei mai buni fotografi ai lumii de organizatori şi de reprezentanţi ai juriului.
La vernisaj au fost prezenți președintele și vicepreședintele Federației Luxemburgheze de Artă Fotografică – Fernand Braun, respectiv Yvon Piazza, președintele Federației Române de Artă Fotografică – Eugen Negrea și reprezentantul Romȃniei la Federația Internațională de Artă Fotografică – Balasi Csaba.
”Pot afirma, nu ca un reproș, ci cu nostalgie, că ne-au trebuit zece ani să ne reȋntȃlnim. Sunt onorat de prezența dumneavoastră ȋn această zi, de personalitățile lumii fotografice, dar și de publicul amator de fotografie prezent. Energia pe care o emană aceste fotografii reprezintă măsura persoanei creatorului și tinerețea sa spirituală”, a spus Fernand Braun, președintele Federației Luxemburgheze de Artă Fotografică.
”Mă simt privilegiat să spun cȃteva cuvinte la deschiderea acestei expoziții care poate constitui o premieră ȋn lumea fotografiei. Nu m-am așteptat ca secțiunea Photo Travel să beneficieze de un asemenea succes. Acest eveniment nu ar fi fost posibil fără parteneriatul dintre Fotoclubul Orizont și Casa de Cultură a Studenților Sibiu”, a adăugat și Radu Stănese, președintele Fotoclubului Orziont.
”Sunt onorat să particip la vernisajul organizat cu ocazia deschiderii Salonului, atȃt ȋn calitate de participant, cȃt și ȋn calitate de invitat. Sunt emoționat și felicit organizatorii pentru continuarea tradiției acestui maiestuos eveniment. Unele fotografii șochează, pentru că transmit un mesaj mult mai profund decȃt suntem noi obișnuiți, sufletele fotografilor au explodat, transpunȃnd cu ajutorul aparatului cele mai adȃnci trăiri sufletești”, a spus Eugen Negrea, președintele Federației Române de Artă Fotografică.
Salonul poate fi vizitat gratuit până în data de 30 noiembrie în timpul programului Centrului de Informare Turistică, de luni până vineri între orele 9-17, sâmbăta şi duminica între orele 9-13.
Evenimentul este organizat de Fotoclubul ORIZONT şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu şi este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Local Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu prin Biblioteca Județeană ASTRA, cu sponsor principal S.C. Construcții S.A. (A. M.)


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia