logo
Cei 380 de chitariști din Piața Mică, apreciați de Compact și Holograf pe rețelele de socializare
Andra MARINESCU
2622 vizualizari
Cei 380 de chitariști din Piața Mică, apreciați de Compact și Holograf pe rețelele de socializare
© Asociatia Play
Tinerii chitariști care au susținut un concert colectiv în Piața Mică, sâmbătă, au adunat mii de aprecieri pe rețelele de socializare, printre care se numără și cele ale artiștilor cărora le-au cântat piesele.


 

De exemplu, Paul Ciuci, de la Compact, a scris pe pagina sa de Facebook: "Hei, prieteni! Un moment foarte emoționant pentru orice artist! Mulțumesc tuturor celor care, într-un număr atât de mare, ați cântat 'Cântec pentru prieteni!". Piesa cu care au crescut multe generații a fost cântată în Piața Mică, sâmbătă, de chitariști români, maghiari, italieni și francezi, care au venit la ediția 2017 a Sibiu Guitar Meeting.

De asemenea, formația "Holograf", care a văzut cum "Cât de departe" a fost cântată de cei 380 de tineri la chitară a scris pe Facebook: "400 de chitariști cântând la unison 'Cât de departe', la Sibiu Guitar Meeting 2017. Mulțumim!".

Alin Dincă, zis Coiotu', de la Trooper, a fost cel ce a trimis filmulețe formațiilor românești care au postat pe rețelele de socializare mesajele de mai sus. Acesta a fost printre artiștii din Piața Mică care au cântat cu tinerii chitariști. "Am stat alături de doi buni prieteni și am urmărit cum sute de copii chitariști au cântat piese minunate de la CCR, Beatles, Green Day, Vama, VdV, Trooper, Antract, Compact, Holograf etc. A fost minunat! Ca și revederea cu Mircea Vintilă și Paul de la Antract", a scris Alin Dincă.

În plus, Adrian Despot, de la Vița de Vie, a scris: "Revoluția de la Sibiu! Sunt impresionat până la lacrimi și fericit cum de mult n-am mai fost! A renăscut speranța! Mulțumesc, Sibiu Guitar Meeting!"

Mircea Vintilă: "Vrem să stăm între copiii aceia frumoși, cu chitări"

Concertul colectiv al Sibiu Guitar Meeting a adunat în această ediție 380 de tineri care au cântat la unison. Ei au venit din 40 de orașe din România, precum și din țări precum Italia, Ungaria și Franța. Printre piesele cântate împreună s-au numărat și "Have you ever seen the rain", "White dove", Let it be", "Vinovații fără vină", "Satisfactions", "Epilog" și "Boulevard of Broken Dreams". Organizatorii spun că artiștii invitați să îi acompanieze pe copii au avut la dispoziție un loc special, în culise, însă unde nu au dorit să se retragă. "Ca la orice concert, invitații noștri au avut la dispoziție o locație specială, în spatele scenei. Au refuzat, spunând că vor să stea printre copii, să simtă tot ce se petrece acolo. 'Vrem să stăm între copiii aceia frumoși, cu chitări', ne-a spus Mircea Vintilă", transmit organizatorii.

  • "Sibiu Guitar Meeting este o trăire, o experiență. Nu căutați perfecțiunea în actul artistic și nici performanțe. Căutați chipuri, zâmbete sau atitudini. Am văzut chitariști tremurând sau cu pielea de găină, la finalul concertului. Am văzut copii care au reușit lucruri remarcabile: să susțină un concert de două ore - poate primul lor concert - și să ne transmită tuturor din bucuria de a cânta. Am văzut artiști consacrați conștienți de forța exemplului lor și de importanța împărtășirii pasiunii pentru chitară. Nu avem cuvinte să le mulțumim tuturor celor prezenti cu chitara în Piața Mică, sâmbătă, 15 iulie. Ei sunt adevăratele vedete ale întregului eveniment dedicat chitarei", au spus organizatorii, reprezentanții Asociației Culturale "Play".

 

© Asociatia Play
© Cristi COJOCARIU
© Cristi COJOCARIU
© Cristi COJOCARIU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sound

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia