logo
„Ceata Junilor”, la Festivalul „Ohrid Sun” din Macedonia
Dumitru CHISELIŢĂ
775 vizualizari
„Ceata Junilor”, la Festivalul „Ohrid Sun” din Macedonia

Cei mai tineri membri ai Ansamblului Folcloric „Ceata Junilor” au  reprezentat România în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Internaţional “Ohrid Sun”, din Macedonia, care a avut loc între 16 şi 20 august la Ohrid, un renumit centru cultural, spiritual şi turistic din această ţară.

Festivalul se bucură de multă apreciere în rândul ansamblurilor folclorice, grupurilor corale, echipelor de majorete şi grupurilor de dans modern, pe variate categorii de vârstă, de la copii, la tineri şi adulţi.
Deşi nu are caracter competitiv, festivalul reuneşte, an de an, sute de dansatori, toţi dornici să promoveze frumuseţea folclorului autohton. La ediţia 2017 a festivalului au participat ansambluri folclorice din: Turcia, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Polonia, Lituania şi România.

Tinerii artişti sibieni, instruiţi de către profesorii de dans popular Alesea şi Ovidiu Sas, profesionişti de la “Junii Sibiului”, au prezentat în scenă momente coregrafice din Mărginimea Sibiului, de pe Valea Hârtibaciului şi din Maramureş.

Această primă deplasare în străinătate s-a dovedit un real succes pentru membrii Ansamblului „Ceata Junilor”, atât pe scenă, în timpul reprezentaţiilor folclorice, cât şi în celelalte activităţi din programul festivalului – tururi culturale, plimbări de agrement pe lacul Ohrid şi activităţi de socializare,  toate menite să accentueze ideea unităţii în diversitate.comentarii
1 comentarii

Macedonia belongs to Greece. The people living in the country sandwiched between Serbia and Greece are speaking a rather Bulgarian dialect. Their country is called FYROM.
Basilis Tsihrinis
23.08.2017 04:36
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia