logo
Ce se întâmplă cu voucherele de vacanţă anul viitor. Din lumea lui, ministrul turismului susură lapte roz şi miere verde
Ce se întâmplă cu voucherele de vacanţă anul viitor. Din lumea lui, ministrul turismului susură lapte roz şi miere verde

Exact când nimeni nu se mai aştepta, iar optimişii fără leac erau gata să mizeze pe finalul lui 2018, ca un asteroid rămas în pana prostului a picat anunţul că voucherele de vacanţă vor fi acordate în - ţineţi-vă bine! - primul trimestru din anul viitor. Semn că dacă-i vorba de confortul cetăţenilor, autorităţile nu se joacă, nooo. Ştiţi doar cum obişnuiesc ele să moară de grija prostimii, căreia nu mai ştiu cum să-i îmbrobodească tihna, nu?

Uite, în locul "mortului" ministrul turismului, intitulat Mircea Titus Dobre. Care a răspicat de la Poiana şi anume Braşov:

  • ''Voucherele de vacanţă se vor da anul viitor. Sunt bugetate în proiectul pe 2018. S-a discutat în aşa fel încât toate instituţiile publice centrale să le acorde anul viitor, pentru că suma de 842 de milioane de lei a fost prevăzută în buget. Valoarea indemnizaţiei sau a primei de vacanţă este de 1.450 de lei şi se acordă sub formă de vouchere de vacanţă. Acestea se acordă de fiecare instituţie publică care are prinsă în buget suma necesară. Se face o achiziţie de vouchere, care este scriptic sau electronic, pentru achiziţionarea pachetului de servicii turistice doar în România'', a subliniat ministrul Turismului. 

Dobre spune că voucherele sunt nominale. "Nimeni nu poate să le cumpere şi nici nu are voie. Cine va face acest lucru i se vor ridica certificatele de clasificare în cazul unităţilor de cazare, iar în cazul agenţiilor de turism, li se ridică licenţa de funcţionare", a punctat Dobre.
Ministrul Turismului a afirmat că, în 2017, turismul intern a realizat o creştere de 47 %, adică încasări de 1.736 de miliarde de euro, faţă de 1.086 miliarde de euro în 2016, fiind de asemenea, o creştere la contribuţia acestui domeniu la PIB-ul României. Să-mi amintesc de paragina aia din Olimp care-n curând îşi face majoratul? ... Să nu-mi? Mbine, mai departe:

  • ''Creşterea este destul de mare pentru că este vorba despre sume plătite şi încasate. Avem, de asemenea, o circulaţie cu 11% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Avem date care arată că activitatea de turism în România creşte de la un an la altul şi asta, în primul rând, se datorează în special operatorilor economici care oferă o calitate a serviciilor din ce în ce mai bună'', a concluzionat Mircea Titus Dobre.

Un Revelion în Thailanda, să zicem, este şi anul ăsta o bagatelă dacă-l ridiculizăm comparându-l cu tarifele de pe Valea Prahovei, iar serviciile de la noi n-au nicio legătură cu ce se întâmplă în hotelurile din lumea civilizată. În august, Mamaia mi-a demonstrat-o cu vââârf şi-ndesat. Însă nu asta ar trebui să ne îngrijoreze tocmai acum când, iată, ministrul turismului s-a apucat, ca şi predecesorii, să expectoreze panglici. 

 

  • "Ministrul Turismului a participat marţi, la Poiana Braşov, alături de reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), la o întâlnire cu agenţii economici din turism şi alimentaţie publică din zonă, având în vedere vacanţa de sărbători, când se preconizează că numărul turiştilor în staţiunile montane de pe Valea Prahovei va fi unul destul de mare", precizează Agerpres. 

În timp ce rafturile gem de produse care au legătură mai degrabă cu chimia decât cu tradiţionalul, asta fac autorităţile: dau din gură dimprejurul unei mese rotunde pentru capete pătrate. 

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia