logo
Catolicii se alătură BOR în susţinerea Referendumului: "Papa Francisc ne încurajează să apărăm căsătoria între un bărbat și o femeie!"
Sorana MAIER
1244 vizualizari
Catolicii se alătură BOR în susţinerea Referendumului:

Reprezentanţii Bisericii Catolice din România au anunţat public zilele acestea că susţin Referendumul pentru definirea familiei ca uniunea dintre bărbat şi femeie, că salută iniţiativa şi îi îndeamnă pe toţi să facă referendumul cunoscut în rândul tuturor apropiaţilor.
Episcopii catolici vorbesc despre documentul prin care Papa Francisc îi încurajează să apere căsătoria între un bărbat și o femeie ca temei al familiei naturale și să nu le fie teamă în a o promova, cu riscul de a contrazice "sensibilitatea actuală ori curentele de gândire la modă":
Un document semnat de episcopii de ambele rituri ai Bisericii Catolice din România a fost postat pe pagina de internet http://www.bisericacatolica.ro.
Redăm mai jos întregul document:
"Noi, episcopii de ambele rituri ai Bisericii Catolice din România, reuniți la Șumuleu Ciuc în Sesiune plenară de toamnă a Conferinței Episcopale Române, salutăm plini de speranță decizia de declanșare a Referendumului ce va avea loc în zilele de 6 și 7 octombrie 2018 pentru revizuirea Constituției României.
Inițiativa demarată încă din anul 2015 de Coaliția pentru familie din care fac parte și Asociația Familiilor Catolice Vladimir Ghika și Acțiunea Catolică din România, de a înlocui actuala formulare a articolului 48, aliniatul 1, din Constituție: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți”, cu formularea: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”, își propune să înlăture orice echivoc cu privire la termenul „soți”, precizând că numai uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie se poate constitui în căsătorie. Precizarea este în deplin acord cu învățătura Evangheliei, dar și în spiritul tradiției neamului românesc, motiv pentru care Biserica Catolică a susținut încă de la început inițiativa venită din partea laicatului și a unui mare număr de cetățeni.
Constituția are menirea de a sta la baza unei legislații adecvate în domeniul familiei în care să fie tutelate drepturile fiecăruia și să fie respectată natura lucrurilor în tradiția creștină; termenul căsătorie neputând fi utilizat decât pentru a defini realitatea uniunii stabile și deschise la viață dintre un bărbat și o femeie (cf. Scrisoare deschisă din 04.05.2017). De aceea, reafirmăm necesitatea acestei precizări în Constituția țării noastre, prin modificarea articolul 48, aliniatul 1.
În documentul Amoris Laetitia, dedicat familiei din zilele noastre, Papa Francisc ne încurajează să apărăm căsătoria între un bărbat și o femeie ca temei al familiei naturale și să nu ne fie teamă în a o promova, cu riscul de a contrazice sensibilitatea actuală ori curentele de gândire la modă (cf. nr. 35). În acest sens, noi, toți episcopii romano-catolici și greco-catolici din România, vă îndemnăm să susțineți modificarea articolului 48 din Constituție prin prezența la vot în ziua Referendumului. De asemenea vă îndemnăm călduros să faceți cunoscut acest eveniment acasă, la muncă, în grupurile de prieteni și cunoscuți, și, ca formă de apostolat, să promovați participarea la vot."

comentarii
1 comentarii

Mai bine sa se ocupe catolicii de problemele lor interne cu preotii pedofili!
Federal
21.09.2018 16:22
Din aceeasi categorie
sevis

turul ciclist

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia