logo
”Catedrale de oameni” readuse la viață pe simezele din curtea Primăriei Sibiu
Sorana MAIER
3884 vizualizari
”Catedrale de oameni” readuse la viață pe simezele din curtea Primăriei Sibiu

Catedrale de oameni, catedrale cu suflet, personalități care, prin viața lor au marcat puternic viața Sibiului, se regăsesc la un loc în expoziția deschisă astăzi în Sala Atrium a Primăriei Sibiu, de Casa de Presă și Editură Tribuna.


Sub titlul de ”Sibiu. Catedrale de oameni”, expoziția cuprinde principalele repere culturale, artistice, administrative ale Sibiului, puncte de atracție care au făcut din oraș unul dintre cele mai apreciate locuri pentru istoria sa, dar și pentru viața culturală efervescentă din zilele noastre, în relație directă cu personalitățile care au ridicat, prin activitatea lor, adevărate catedrale culturale.
Expoziția dorește să creeze o imagine de ansamblu a celor mai frumoase și mai semnificative puncte din oraș, incluzând aici și personalitățile emblematice care sunt legate de existența fiecărei clădiri în parte.
Muzeul Brukenthal, alături de personalitatea baronului Samuel von Brukenthal, Piața Mare, Turnul Sfatului, Catedrala Mitropolitană, alături de personalitățile marcante din viața culturală românească care au activat aici, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA; Biserica Evanghelică și personalitățile care s-au remarcat în jurul ei, dar și alte atracții din oraș sunt cuprinse în expoziție.
Sfântul Andrei Șaguna, baronul Samuel von Brukenthal, Emil Cioran, Octavian Goga, Mircea Ivănescu, Sava Popovici Barcianu, sunt doar o parte din numele care se regăsesc în panourile expoziționale.


De astăzi și până la finalul lunii iulie, expoziția poate fi vizionată zilnic, între orele 8.00 și 16.00.
”Sibiu. Catedrale de oameni” face parte din proiectul TRIBUNA MUSIC & MORE, cofinanțat de Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu, prin agenda cutlurală 2017.


comentarii
1 comentarii

Va rog, va conjur, nu va injur: aducetzi o completare de catedrala, o cripta ceva, cu numele lui Radu Vancu!
Domnu Trandafir
26.07.2017 21:13
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia