Tribuna
Cât costă un 10 la BAC? 3.000 de lei
Andra MARINESCU
2650 vizualizari
Cât costă un 10 la BAC? 3.000 de lei
Cele două eleve de 10 la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2018, au fost premiate, vineri, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, cu bani, o diplomă și o floare. Ceremonia a fost condusă de prof. Gheorghe Bîrză, inspector școlar general adjunct.


 

"Vreau să felicit cele două absolvente de liceu în numele conducerii IȘJ Sibiu și al meu personal pentru rezultatele deosebite, pentru că au obținut media maximă la Bacalaureat. Acest lucru dovedește că liceele de unde provin pregătesc copii foarte buni, iar învățământul sibian este pe un trend bun. Cel mai important lucru e, însă, că ele s-au pregătit serios și au dovedit responsabilitate și perseverență”, a spus prof. Gheorghe Bîrză. Acesta a felicitat și conducerile liceelor absolvite de Teodora Popa, de la Liceul Teoretic “Axente Sever” Mediaș, și Denisa Frătean, absolventă a Colegiului Național “Octavian Goga” din Sibiu, precum și profesorii și părinții care le-au îndrumat pe cele două tinere.

În scop personal sau pentru copiii defavorizați

Absolventele de 10 au primit din partea Ministerului Educației câte 3.000 de lei, bani pe care – spun sibiencele – îi vor folosi fie pentru dezvoltarea lor personală fie în ajutorarea semenilor defavorizați.

Denisa Frătean a spus că va dona o parte considerabilă din sumă unei asociații care se ocupă cu sprijinul copiilor neajutorați, iar Teodora Popa mărturisește că suma primită de la Guvern o va ajuta să acopere o parte din cheltuielile care vor veni odată cu studiile universitare.

Ambele eleve vor fi, din toamnă, boboace la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Denisa este înscrisă la Facultatea de Litere și Arte, iar Teodora la Informatică.

“Întotdeauna m-a atras limba și literatura română și am vrut să devin profesor. Oscilam între Sibiu și Cluj, dar am simțit dintotdeauna să urmez o facultate de litere”, a spus Denisa, care a participat la nenumărate concursuri și olimpiade la română. Pasiunea ei pentru limba și literatura română își are originile în vremea când era elevă la gimnaziu, iar profesorul ei de atunci, de la Școala Gimnazială nr. 25 din Sibiu, Luminița Radu, i-a insuflat această dragoste pentru cuvinte și condei.

Denisa a răspuns deja pozitiv și provocărilor venite din partea ULBS, unde va studia din octombrie. “M-am întâlnit cu domnul rector și mi-a povestit despre un concurs care se va desfășura în această toamnă la Universitate, pe partea de creație. Aș vrea să fac performanță în anii ce vor urma, să public cât mai multe articole”, spune Denisa.

Teodora este olimpică la geografie și informatică și spune că a fost acceptată și la o universitate din Marea Britanie. „Puteam studia Geografia acolo, însă mi s-a părut mai potrivit, până la urmă, să rămân în Sibiu”, spune Teodora.


 


 

comentarii
1 comentarii

Dar un 6 la Bac oare cat costa ?
c
10.08.2018 11:39
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia