Tribuna
Astra film
Casa de odihnă și creație „Andrei Oțetea” a fost inaugurată: 16 locuri de cazare, sală de conferințe și pavilion într-un peisaj de vis
Casa de odihnă și creație „Andrei Oțetea” a fost inaugurată: 16 locuri de cazare, sală de conferințe și pavilion într-un peisaj de vis
© facebook/danielacimpean

Cabana din satul Sibiel, donată de academicianul Andrei Oțetea Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, în anul 1980, a fost inaugurată zilele trecute, după amenajări în urma cărora a fost transformată în casă de odihnă și creație.

Aflată în Sibiel, pe platoul numit „Poiana Godia”, gospodăria țărănească din lemn datând din secolul al XIX-lea a fost consolidată, modificată, extinsă și reabilitată, acum având 16 locuri de cazare, 4 camere la parter, 2 încăperi la mansardă, 11 băi, bucătărie, sală de mese, sală de conferințe și un pavilion, toate mobilate în spiritul arhitectural al zonei. A fost realizată alimentarea cu apă, iar energia electrică este asigurată de un sistem complex de celule fotovoltaice și un generator cu combustibil lichid.

Situată într-un cadru natural de excepție, Casa de odihnă și creație „Andrei Oțetea” este destinată rezidențelor artistice și intelectuale, conferințelor și întâlnirilor cu caracter cultural și educațional.

La inaugurarea Casei de odihnă și creație „Andrei Oțetea” au participat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, Christine Manta – Klemens și Marcel Luca, vicepreședinți ai Consiliului Județean Sibiu, Sebastian Dotcoș, administrator public al județului Sibiu, Horațiu Răcuciu, primarul orașului Săliște, părintele Constantin Necula, consilieri județeni dar și locali.

„Inițiativa a avut-o soția academicianului Andrei Oțetea care a donat Bibliotecii Astra cabana din Godea pentru a folosi ca și casă de odihnă și creație “oamenilor de cunoaștere, știință și artă”.
Consiliul Județean Sibiu a asigurat fondurile necesare renovării, lucrările au fost realizate de Biblioteca Astra, iar Primăria Săliște a îmbunătățit condițiile de acces. Rezultatul? Un spațiu de creație într-o locație mirifică, compatibilă fără îndoială cu energiile creatoare ale celor pe care îi așteptăm cu drag să ne treacă pragul”, a spus Daniela Cîmpean.

Casa va fi deschisă celor implicați în activități culturale.

„Numele lui Andrei Oțetea se leagă genetic de numele ASTRA. Astăzi, noi ducem mai departe valorile și istoria Asociațiunii ASTRA. Este foarte important să valorificăm numele și moștenirea lui Andrei Oțetea. Un istoric remarcabil, un sibian de excepție și un om al cărții, Andrei Oțetea a donat Bibliotecii ASTRA bunurile sale, începând cu biblioteca sa și finalizând cu această casă de vacanță pe care o deținea la Sibiel. Este moral să punem în valoare această clădire, să o deschidem sibienilor avizi de cultură.” a declarat Silviu Borș, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

 


comentarii
1 comentarii

"Primăria Săliște a îmbunătățit condițiile de acces" - haha, ce gluma buna !!!
De fapt, au intins niste piatra sparta pana in zona numita "La baraci". De acolo incepe drumul cu adevarat greu pe care, de MULTE ori, nici cu un tractor nu se poate circula. Aceasta portiune, de aproximativ 1 km lungime, ar trebui sa o reabiliteze Primaria Salista in frunte cu Racuciu. Dar de, este mai complicat si probabil nu sunt in stare de o asemenea lucrare ...
un cititor
08.07.2019 08:24
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia