logo
Cartier rezidențial și hotel pe Bulevardul Victoriei din Sibiu. Sibienii au venit cu obiecții la consultarea publică
Sorana MAIER
4379 vizualizari
Cartier rezidențial și hotel pe Bulevardul Victoriei din Sibiu. Sibienii au venit cu obiecții la consultarea publică
© Răzvan NEGRU

Consilierii locali ai Sibiului vor vota în ședința de joi un proiect prin care aprobă Planul Urbanistic Zonal pentru noul cartier rezidențial din zona fostului Arsenal de pe Bulevardul Victoriei, dar și construcția unui hotel, proiectul vizând ”demolare imobil şi construire hotel, imobile servicii, comerţ, administrativ, alimentaţie publică, locuinţe colective şi semicolective, amenajare incintă, reţele utilităţi şi bransamente, în Sibiu, str. B-dul. Victoriei nr. 42-44. Investiția pe terenul societății Compa a început  în urmă cu câțiva ani, prin construcția unui ansamblu rezidențial pe locul fostului Arsenal. Acum, proiectul pentru imobilul de la numerele 42-44 a fost supus consultării publice, iar câțiva locuitori de pe strada Munteniei precum și reprezentanții Spitalului Militar Sibiu au venit cu obiecții.
Proiectul ce va sta pe masa consilierilor locali vizează ”raportul nr. 29795/18.04.2018, prin care Direcţia Amenajarea Teritoriului şi Urbanism propune însuşirea raportului informării şi consultării publicului nr. 26377 din 03.04.2018, împreună cu răspunsul proiectantului, prin care au fost rezolvate întocmai şi legal toate sesizările primite în timpul consultării publice, pentru documentaţia de urbanism, împreună cu răspunsul proiectantului, prin care au fost rezolvate întocmai şi legal toate sesizările primite în timpul consultării publice, pentru documentaţia de urbanism „PUZCP Demolare imobil și construire hotel, imobile servicii, comerţ, administrativ, alimentaţie publică, locuinţe colective şi semicolective, amenajare incintă, reţele utilităţi şi bransamente, în Sibiu, str. B-dul. Victoriei nr. 42-44”.

© Răzvan NEGRU

Deoarece prin documentaţie, proiectantul propune două construcţii pe limita de proprietate, ”ceea ce ar afecta rezistenţa şi stabilitatea construcţiilor aflate în proprietatea Statului Român”, Ministerul Apărării Naţionale Unitate Militară 02460, respectiv Spitalul Militar, proprietar al imobilului situat în apropiere, nu este de acord cu avizarea favorabilă a acestei documentaţii și propune ca cele două construcţii să fie edificate ca şi construcţia existentă propusă pentru reconversie - hotel”.
De asemenea, mai mulți sibieni care locuiesc pe str. Munteniei spun că strada este foarte îngustă - două autoturisme nu pot trece unul pe lângă celălalt - şi se înfundă în dreptul pasajului dintre B-dul. Victoriei şi str. Munteniei, în dreptul imobilului de la nr. 28. Ei sunt de părere că ”nu se poate accepta propunerea proiectantului de a realiza o legătură carosabilă între noul cartier rezidenţial şi str. Munteniei, în dreptul imobilului de la nr. 28 și apreciază faptul că un pasaj pietonal ar fi suficient pentru a asigura o cale de acces, pentru a ajunge pe str. Munteniei, Moldovei, Cristian sau în cartierul Strand. În cazul în care se va realiza legătura carosabilă, locuitorii str. Munteniei vor suporta un disconfort, din cauza circulaţiei auto din ce în ce mai mare”.

© Răzvan NEGRU

Proiectantul vine cu soluții

Proiectantul a transmis Primăriei Sibiu soluțiile pentru obiecțiile ridicate de locuitorii de pe str. Munteniei și de reprezentanții Spitalului Militar Sibiu.
”Pentru noile corpuri de clădire propuse în incinta aflată în proprietatea SC COMPA SA se prevede o retragere cu o distanţă de 0,60 m faţă de limita parcelei Spitalului Militar Sibiu, în conformitate cu prevederile Codului Civil. Proiectele şi documentațiile de construire vor fi întocmite conform legislaţiei şi normativelor aflate în vigoare, cu respectarea prevederilor Legii 10 din 18.01.1995, privind calitatea în construcţii şi a avizelor emise de forurile competente”, se arată în Raportul atașat proiectului.
În privința obiecțiilor depuse de locuitorii de pe Munteniei, proiectantul spune că gabaritul străzii nu va fi modificat, fiind respectate solicitările Comisiei de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism. ”Drept urmare, valorile de trafic pe str. Munteniei nu vor creşte semnificativ, circulaţiile din interiorul noii zone construite vor fi preluate de extinderea propusă pe str. Jina, introducerea unei bretele cu sens unic, împreuna cu păstrarea configuraţiei actuale, vor reprezenta pentru locuitorii străzii Munteniei un avantaj,  pentru că, la randul lor, vor beneficia de o accesibilitate mai bună a propriilor parcele din circulaţiile publice existente”, se mai arată în documentație.


Cartier rezidențial în lucru de câțiva ani

Proiectul noului cartier rezidențial de la Arsenal a început acum trei ani, când în zonă au început lucrările. Inițial, a fost aprobat proiectul pentru recon­versia Arsenalului din zonă industrială în zonă reziden­ţială şi servicii, pe un teren proprietate privată unde urma ca noile construcţii să nu de­păşească 20 metri înălţime, respectiv subsol, parter, 3 etaje şi mansardă.
Locuinţe individuale, apartamente şi cămine studenţeşti, locuri de parcare subterane sau supraterane erau prevăzute în proiectul aprobat anii trecuți, care includea și construirea de clădiri pen­tru 25 de locuinţe indivi­dua­le, care fiecare va avea câte două locuri de parcare, unul inclus în  volumul construit. Pentru cele 54 de apar­ta­mente din locuinţele co­lec­tive erau prevăzute 90 de locuri subterane la subsolul clă­di­rilor, pentru căminele stu­den­ţeşti alte 39 locuri de parcare supraterană, iar pentru spaţiile comerciale  52 locuri de parcare, 10 locuri subteran pentru personal şi 42 de locuri suprateran pentru clienţi .
Accesul în complex urma să se facă din Bulevardul Victoriei, strada Gh. Şoima şi strada Munteniei, care urma să fie lărgită şi modernizată, dar şi prin străzile prevăzute în interiorul zonei, străzi care vor avea o lăţime de  7,50 metri fiecare.
În imobilele vechiului Arsenal al Armantei funcţionau din 1872 depozitele de piese de artilerie şi de muniţie și se deschid "Atelierele de reparaţii ale armatei", devenite mai târziu  Arsenalul Armatei.

© Răzvan NEGRU

© Răzvan NEGRU


comentarii
3 comentarii

Eh, era clar ca nu se vor face acolo case, iesea prea putin malai. Evident ca tot solutia cu multe etaje va fi cea finala. Nu are importanta cat de caricaturale sunt drumurile din zona, se va merge inainte. Voturile marionetelor din consiliul local va veni pe banda rulanta ca la atatea proiecte de genul asta din trecutul recent al urbei. Arhitectii orasului nici ei nu vor avea obiectii, poate doar ceva asa de praf in ochi. Victoria urbanismului sibian asupra orasului va fi totala in cativa ani. Lacomia va sufoca acest oras asa cum se intampla si in alte parti din Romania... Pacat
...
23.04.2018 21:09
si parca imi aduc aminte de ceva legenda cu camin studentesc si campus... Baliverne cu care sa ameteasca prostimea. La fel ca multi alti baroni locali care una au zis si alta au facut. Unii ca fac unitate deinvatamant universitar, altii ca fac doar un lacto-bar, unii ca fac doar cate etaje era in proiectul initial sau altii care sigur fac parcari subterane. La final au iesit turnuri inaltate cat de mult le-a permis buzunarul si legile fizicii cu nicio legatura cu ce anuntasera initial. Iar parcarile subterane fie s-au transformat in altceva fie au fost subdimensionate.
...
24.04.2018 10:00
De sperietura cum ca lucrarile s-au oprit pe motiv ca terenul ar fi infestat de pe urma Arsenalului nu se mai spune nimic?
Construiti fratilor, numai sa nu se prabuseasca ceva peste casele de pe Munteniei!
Sparietu
24.04.2018 23:42
Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia