Tribuna
PNL
Carmen Iohannis aleargă la Semimaraton, alături de alte 2.600 de persoane
Ana Maria MĂTUŞOIU
4467 vizualizari
Carmen Iohannis aleargă la Semimaraton, alături de alte 2.600 de persoane
Numărul celor care aleargă la Semimaratonul Sibiului s-a dublat anul acesta faţă de ediţia de anul trecut. 2.600 de alergători se vor aduna sâmbătă, 28 mai, în Piaţa Mare, la startul celei de-a cincea ediţii a Semimaratonului Sibiu, eveniment la care participă şi Carmen Iohannis. Soţia preşedintelui va alerga la proba de ştafetă 4X5 kilometri pentru copiii născuţi prematur, susţinând proiectul „Dăm startul în viaţă!”.

 

  • „Am început în 2012 cu 200 de alergători şi acum, în 2016, avem aproape 2.600 de alergători care aleargă pentru cele 21 de cauze ale comunităţii sibiene. De la ora 9, vom da startul Semimaratonului. Comparabil cu populaţia Sibiului, numărul persoanelor care aleargă la acest eveniment este foarte mare. Vom avea o participare de două ori mai mare ca anul trecut”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă Ciprian Ciocan, director executiv Fundaţia Comunitară Sibiu, organizator al Semimaratonului.

Până în momentul de faţă, 13 din cele 21 de cauze înscrise la Semimaraton au reuşit să îşi atingă targetul. Restul mai au timp să strângă banii de care au nevoie până pe 1 iulie, dată până la care se pot susţine alergătorii. Alergătorii au susţinut cauza preferată prin achitarea taxei de participare, iar susţinătorii pot face donaţii directe pe site-ul evenimentului. Până acum s-au strâns aproape 300.000 de lei.

Trei zile până când alergătorii îşi vor da întâlnire în Piaţa Mare

Startul se dă în Piaţa Mare din Sibiu şi, datorită numărului mare de participanţi de anul acesta, alergătorii vor pleca la ore diferite. Astfel, alergătorii la cursa Semimaraton Takata (21 km) vor lua startul la ora 9, alături de alergătorii pentru cursele de ştafete (2X10 km, 4X5km), urmând ca cei înscrişi la Crosul Visma (5km) să pornească la ora 9:15. Începând cu ora 12, peste 500 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani vor lua startul pentru Cursele Copiilor Prolanguage. Potrivit organizatorilor, cei mai mulţi alergători s-au înscris la Crosul Visma,  fiind vorba de peste 1.200 de persoane. Alergătorii sunt atât persoane active din Sibiu, cât şi alergători din afara judeţului şi din afara ţării care îşi doresc să promoveze un stil de viaţă sănătos şi implicarea activă în viaţa comunităţii.

Cel mai tânăr participant având 4 ani şi cel mai vârstnic 62. De altfel, un număr de peste 20 de companii din Sibiu s-au înscris la Semimaraton, atrăgând sute de participanţi din rândul angajaţilor care aleargă pentru cauzele comunităţii. La cea de-a cincea ediţie a Semimaratonului s-au alăturat şi 250 de voluntari. Sâmbătă, aceştia vor avea grijă ca alergătorii să se simtă confortabil pe durata întregii competiţii. Patru puncte de revitalizare vor fi amenajate de-a lungul traseului, unde alergătorii se pot hidrata şi energiza.

Traseul stă sub emblema centrului istoric al Sibiului

După startul din Piaţa Mare, alergătorii vor porni pe străzile înguste ale cetăţii vechi, urmând ca cei care participă la cursele de ştafetă şi semimaraton să continue prin Parcul Sub Arini şi Pădurea Dumbrava, oazele verzi ale oraşului. Traseul îşi atinge punctul maxim ca distanţă faţă de start în Complexul Naţional Muzeal ASTRA. Alergătorii vor trece linia de finish în Piaţa Mare.

Carmen Iohannis va alerga la proba de ştafetă
 

Soţia preşedintelui Klaus Iohannis va participa la Semimaraton Sibiu 2016, urmând ca, sâmbătă, să alerge la proba de ştafetă 4X5km. Potrivit organizatorilor, Carmen Iohannis s-a înscris singură, urmând procedurile de pe site-ul semimaratonului. Aceasta a ales să alerge pentru proiectul „Dăm startul la viaţă”, proiectul cu cea mai mare susţinere. „Dăm startul la viaţă” şi-a depăşit deja targetul, iar din banii strânşi se va achiziţiona aparatură pentru secţia de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

  • „A fost o surpriză şi pentru noi că doamna Carmen Iohannis a ales să participe la Semimaraton. Ne onorează foarte mult această participare. Dânsa este din Sibiu şi cunoaşte deja evenimentul foarte bine şi cunoaşte şi proiectele înscrise. Ne onorează la fel ca şi ceilalţi 2.600 de participanţi înscrişi, pentru că noi facem acest eveniment pentru comunitate şi chiar dacă unele nume care apar din când în când pe listele Semimaratorului ies în evidenţă, nouă ne place să credem că fiecare dintre cei care aleargă pentru o cauză  sunt eroi. Am fost în contact direct pentru anumite detalii, dar dânsa s-a înscris direct folosind site-ul”, a spus Ciprian Ciocan. Prima Doamnă a avut curiozităţi legate de proiecte şi de traseu, urmând să alerge aproximativ 5 kilometri. La Semimaraton s-au înscris şi elevi ai soţiei preşedintelui, de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, care vor participa atât la organizare, ca voluntari, cât şi la competiţie.

Trafic restricţionat în 28 mai

Pentru buna desfăşurare a competiţiei, organizatorii Semimaratonului anunţă că, în data de 28 mai, traficul va fi restricţionat (complet sau parţial) pe următoarele străzi:
* 09 - 09:30: str. Mitropoliei, str. Al. Odobescu, str. Konrad Haas, str. Centumvirilor, str. Poştei;
* 09 - 10:15: str. Ocnei, str. 9 Mai, str. Târgului, str. Movilei, str. Felinarului, str. Gen. Magheru, str. Avram Iancu, str. Filarmonicii, str. Pompiliu Onofrei, str. Gh. Lazăr, str. Cetăţii, str. Papiu Ilarian, str. Tipografilor, str. Timotei Popovici;
* 09 - 12:00: str. Tribunei, str. A.D. Xenopol, Bd. Victoriei (o bandă de mers), str. Ilie Măcelaru, str. Justiţiei, str. Rennes, str. Avrig, str. Ludoş.
De asemenea, în intervalul 27 mai, ora 18 – 28 mai, ora 10.15 vor fi închise parcările din str. Alexandru Odobescu (până la intersecţia cu str. Centumvirilor), str. Centumvirilor (până la intersecţia cu str. Poştei), str. Poştei şi str. Movilei.

 






comentarii
2 comentarii

la sibiu sau la florida?
ardeo
26.05.2016 15:34
E tot mai penibila frau chiolhannis...oare alearga in fusta mini?:))))
ionica from Miami-Florida
26.05.2016 20:07
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA