logo
Carmen Dan: "Nu există secţii de poliţie care închid la ora 16". Sindicalist: "Sunt sute de unități de poliție unde, după ora 16.00 și în weekend, nu există polițiști în serviciu!"
Rareș BIŢU
1858 vizualizari
Carmen Dan:

Nici n-a apucat bine ministrul de Interne să garanteze că nu există secţii de poliţie care să închidă la ora 16, că pe Carmen Dan mi ţi-o contrazice tocmai ... Poliţia Română.  Un comunicat emis de Poliţie confirmă că sunt probleme cu asigurarea permanenţei şi că soluţiile încă se lasă aşteptate. 

Informaţiile vin după ce digi24 a prezentat un reportaj din Teleorman unde mai multe secţii de poliţie aveau de lucru între orele 8.00-16.00.
Şefii din Poliţia Română spun se vor consulta cu angajaţii din ţară, dar şi cu sindicaliştii pentru rezolvarea acestor probleme legate de asigurarea permanenţei. În situaţii de urgenţă va fi aplicată regula „cel mai aproape de locul producerii evenimentului sesizat”.
Statutul poliţistului stabileşte că oamenii legii sunt obligaţi să se prezinte la programul de lucru prestabilit, dar şi în afara acestuia, doar dacă sunt plătiţi. 

  • "În momentul de față există sute de unități de poliție unde, după ora 16.00 și în zilele de weekend, nu există polițiști în serviciu. Ei intervin de acasă și vin abia după ce se comite o infracțiune, iar acest lucru generează o lipsă de siguranță pentru cetățenii din localităţile respective", a declarat pentru digi24 liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica. 

Întrebat dacă sunt posturi de poliţie care se închid după ora 16, Cătălin Ioniţă, şeful Poliţiei Române, a spus că "Nu, nu există. Şi nu va exista acest lucru".

 

comentarii
1 comentarii

Aoleu e jale. Doamna ministru habar nu are care e situația în țară. Din a cui vină nu știu.... Cert e ca nu știe
Monica Columbeanu
19.02.2018 16:22
Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia