logo
Cântecele Munţilor aduc la Sibiu 600 de artiști din șase țări
Dumitru CHISELIŢĂ
1693 vizualizari
Cântecele Munţilor aduc la Sibiu 600 de artiști din șase țări
Peste 600 de artiști din SUA, Japonia, Ucraina, Polonia, Rusia și România își vor da întâlnire, la început de august, la Festivalul „Cântecele Munţilor”, organizat de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul - Junii” Sibiu.

Spectacolele folclorice în aer liber, evenimentele cu specific gastronomic, atelierele de dans și parada portului popular pun în dialog cultura română cu cea a altor ţări. „Ediția din acest an a festivalului este una specială, căci stă sub semnul Centenarului și al titlului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019. Spectacolele folclorice, organizate în Piața Mare din Sibiu, în 3, 4 și 5 august, ora 19, aduc în prim-plan obiceiuri, cântece și dansuri populare din regiunile istorice ale României, alături de cele ale invitaților din alte cinci țări. O atracție specială o reprezintă evenimentele cu specific gastronomic românesc, japonez și polonez, în cadrul cărora bucătăria tradițională face casă bună cu muzica și dansurile populare, într-un preambul al programului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană”, declară Silvia Macrea, director festival și manager CJCPCT „Cindrelul - Junii” Sibiu.

Din programul festivalului nu va lipsi parada portului popular de pe str. Nicolae Bălcescu, programată  vineri, 3 august , de la ora 18, În plus, vor mai fi organizate workshopuri de dans ce dau prilejul artiștilor și publicului să deprindă paşi de bază ai jocurilor populare specifice României și celorlalte țări invitate în festival. Parteneri festivalului sunt Cercul Militar Sibiu și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, evenimentele sunt finanțate de Consiliul Judeţean Sibiu. Acțiunea este cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu, iar proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia