logo
"Cântecele Munţilor", a doua seară. Spectacolul continuă
Dumitru CHISELIŢĂ
1201 vizualizari
După ce ne-a încântat vineri cu o paradă-spectacol a portului popular şi cu un regal folcloric în Piaţa Mare, cea de-a e-a 42-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor "Cântecele Munților" a adus, sâmbătă seara, pe scenă, tot ce e mai bun din muzica populară ardelenească, transilvăneană şi bănăţeană, alături de recitaluriule de excepţie ale paspeţilor din Grecia, Serbia şi Georgia.

De la ora 19, Piaţa Mare din Sibiu a adunat iar spectatorii iubitori de folclor, atât localnici cât şi turişti români sau străini care au avut ocazia de a cânta şi se bucura alături de Ansamblul Folcloric "Cununiţa" din Arad, Ansamblul "Estia Pieridon Mouson Katerinhs" din Grecia, Ansamblul Folcloric "Hora" din Ungheni - Mureş, Ansamblul Folcloric "Laza Nancici" din  Serbia,  Ansamblul "Kolkhi” din Georgia, Ansamblul Folcloric "Mărginimea” – Sibiu. A urmat un recital al solistei Ana Ilca Mureșan, continuat fiind de un spectacol al Ansamblului Folcloric "Timişul” – Timişoara cu soliștii Andreea Voica, Petrică Irimică Miulescu, Carmen Popovici Dumbravă şi Stana Stepanescu. Tot sâmbătă, Restaurantul „Grand Hotel” Sibiu a găzduit o seară tradiţională poloneză.


Duminică, spectacolul continuă


Festivalul „Cântecele Munților” se va încheia în forță duminică seara, pe secnă urcând, de la ora 19, sucevenii din ansamblul "Bucovina", oaspeţii polonezii de la "Krakus", columbienii reuniți în ansamblul "Estefania Caicedo” și sibienii de la "Ardealul”. Spectatorii vor avea apoi   întâlnire cu Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu și Formația "Crai Nou” din Alba Iulia, care ne aduc în dar ritmurile cântecelor patriotice.

Îndrăgita interpretă Maria Ciobanu va fi aniversată la Sibiu, la împlinirea a 80 de ani de viață. Îi vor fi alături copiii săi, soprana Leontina Văduva și solistul Ionuț Dolănescu, precum și Narcisa Băleanu, Simona Dinescu, Cristian Fodor, Virginia Irimuș, Andra Matei, Ciprian Pop, Sebastian Stan, Adrian Neamțu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Nineta Popa, Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” Sibiu și Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”.

Organizatorii festivalului sunt Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul - Junii” Sibiu. (director festival: Silvia Macrea). Coproducător al festivalului este Societatea Română de Televiziune. Parteneri sunt Cercul Militar Sibiu și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Evenimentele sunt finanțate de Consiliul Judeţean Sibiu. Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, iar proiectul cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia