logo
Cântăreața de jazz Viorica Pintilie aduce un omagiu iubirii, la Biblioteca ASTRA
Andra MARINESCU
902 vizualizari
Cântăreața de jazz Viorica Pintilie aduce un omagiu iubirii, la Biblioteca ASTRA
După succesul primelor două concerte, un nou eveniment al Stagiunii "ICon Arts@Biblioteca ASTRA" va avea loc miercuri, 28 februarie, de la ora 18. Cunoscuta cântăreață de jazz Viorica Pintilie va concerta în fața publicului sibian cu un program intitulat ”Stories of a Heart”. Concertul va fi un omagiu adus iubirii, în registrul standardelor jazz, Viorica Pintilie celebrând cu acest prilej povestea sa de dragoste cu muzica jazz începută în urmă cu peste 15 ani.

Pe scena Sălii Festive a Bibliotecii Județene ASTRA, alături de Viorica Pintilie vor concerta Ciprian Pop - chitară, Michael Acker - contrabas și Pal Gabor - tobe.

Cu această ocazie, Biblioteca Județeană ASTRA a pregătit și o expoziție inedită care propune tuturor celor prezenți la eveniment o incursiune în viața culturală transilvăneană din perioada interbelică prin expunerea unei colecții de afișe și anunțuri ale concertelor și diferitelor evenimente care au avut loc între anii 1920 – 1930.

„Pentru al treilea concert din Stagiunea ICon Arts @ Biblioteca ASTRA, am pregătit o expoziție de afișe, în care publicul va regăsi mărturii ale existenței unor manifestări culturale în spațiul transilvănean, documentele datând chiar și din perioada anilor 1920 –1930. Sunt invitații sau înștiințări, editate sub formă de foi volante, destinate informării, reclamei sau mobilizării, care erau expuse sau distribuite în locuri publice. Aceste anunțuri cu privire la diverse concerte, piese de teatru, serbări sau serate confirmă efervescența și înalta ținută a evenimentelor culturale din orașul Sibiu. Sunt expuse, de asemenea, programe de sală care ofereau informații asupra conţinutului unor concerte simfonice. Documentele fac parte din Colecțiile speciale ale Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu”, spune Silviu Borș.

Degustare de produse

Din 2017, concertele "ICon Arts" s-au desfășurat sub egida „Artele noi întâlnesc tradițiile vechi”, astfel că și evenimentele acestei stagiuni se vor încheia cu o invitație la degustare de produse gastronomice locale ale producătorilor din Rîu Sadului și cu prezentarea de vinuri transilvănene oferite de Jidvei.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, numai prin solicitarea invitației electronice la adresa bjastrasibiu@gmail.com

„Ne bucură foarte mult succesul înregistrat la primele două evenimente din stagiune, fapt ce ne onorează și ne motivează să mergem mai departe. Protagoniștii concertelor, propuși de UCIMR în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, au reușit să aducă împreună, în rândurile publicului din Sala Festivă, melomani, artiști, profesioniști din domeniul oenologiei, gastronomiei locale și, nu în ultimul rând, iubitori de carte. Trebuie să menționăm că realizarea tuturor evenimentelor și proiectelor culturale pe care le derulăm în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA este posibilă cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu”, spune Silviu Borș, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Stagiunea "ICon Arts @ Biblioteca ASTRA" va continua luni, 12 martie, ora 18, cu un concert al Duo Kitharsis ( care a obținut locul I la ”Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale”, Italia, 2014), și pe 26 martie, de la aceeași oră, cu un concert Blue Noise.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia