Tribuna
Astra film
Când ne votăm preşedintele! Data alegerilor, stabilită de Guvern
Când ne votăm preşedintele! Data alegerilor, stabilită de Guvern

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că alegerile prezidenţiale vor avea loc în data de 10 noiembrie 2019, zi când e programat primul tur de scrutin, urmând ca în 24 noiembrie 2019 să fie organizat al doilea tur de scrutin. 

În perioada următoare, Executivul va adopta un pachet de norme votat recent de Parlament pentru  implementarea votului prin corespondență, dar şi pentru prelungirea votului şi după ora 21. 

  • "Astăzi (marți-n.red.) vom stabili prin Hotărâre de Guvern data de 10 noiembrie 2019, zi a alegerilor pentru președintele României, potrivit responsabilităților Guvernului privind organizarea în condiții cât mai bune a scrutinului electoral și asigurarea dreptului de vot al cetățenilor. Ulterior, vom adopta întreg pachetul de reglementări privind organizarea și desfășurarea scrutinului, în conformitate cu modificările din Parlament, și anume votarea pe mai multe zile în secțiile din străinătate, posibilitatea prelungirii votului și după ora 21:00 și implementarea votului prin corespondență”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit digi24.

Data alegerilor prezidențiale a fost stabilită după o discuție între președintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu Buică, și Viorica Dăncilă.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia