logo
Cadou de majorat! Călătorii gratuite cu trenul în Europa pentru tinerii peste 18 ani. Excursii de 30 de zile în patru state europene!
Rareș BIŢU
3336 vizualizari
Cadou de majorat! Călătorii gratuite cu trenul în Europa pentru tinerii peste 18 ani. Excursii de 30 de zile în patru state europene!

Uniunea Europeană a lansat un proiect pentru tinerii europeni în vârstă de 18 ani. Aceștia pot obține, gratuit, biletele de călătorie cu trenul pentru a vizita mai multe țări europene. Biletele oferite în cadrul proiectului #DiscoverEU sunt valabile pentru o perioadă de maxim 30 de zile, posibilitatea de a călători fiind deschisă de la 9 iulie până la 30 septembrie 2018.

Programul #DiscoverEU a fost lansat luni la Biroul de informare al Parlamentului European din Bucureşti.

Aflat la debut, programul vizează tinerii care au împlinit sau împlinesc 18 ani până la 1 iulie 2018, fiind prezentat ca un cadou: "Uniunea Europeană îţi dă cadou de majorat un bilet de 30 de zile pentru a vizita Europa cu trenul".

Înscrierile se vor face AICI,  începând din 12 iunie, ora 12: 00 CEST, până la 26 iunie, ora 12: 00 CEST, a anunțat Comisia Europeană, potrivit hotnews.ro.
Tinerii interesaţi își pot depune candidatura pentru a obține un bilet cu care să descopere Europa, din iulie 2018 şi până la sfârșitul lunii octombrie 2018.
Prin programul DiscoverEU tinerii din statele membre UE ar trebui să li se ofere posibilitatea să înțeleagă mai bine diversitatea Europei, să profite de bogăția sa culturală, să își facă noi prieteni și să își formeze o idee despre identitatea lor europeană.

Pe cont propriu sau cu gaşca

Cei interesaţi vor putea călători în mod individual sau într-un grup de maximum 5 persoane. Ca regulă generală, pasagerii vor călători cu trenul. Cu toate acestea, pentru a asigura un acces larg pe întregul continent, participanții vor putea, în cazuri speciale, să utilizeze alte mijloace de transport, cum ar fi autobuzul sau feribotul, sau, în mod excepțional, avionul. 
Acest lucru va garanta că tinerii care locuiesc pe insule sau în regiuni izolate ale UE vor avea și ei șansa de a participa la această inițiativă. Întrucât 2018 este Anul european al patrimoniului cultural, călătorii vor avea șansa de a participa la numeroasele manifestări care vor fi organizate în toată Europa.

750 de beneficiari din România


Prima rundă de înscrieri, lansată marţi, va permite unui număr de cel puțin 15.000 de tineri să-și exploreze propriul continent. Circa 750 dintre beneficiari vor fi din România, după cum a declarat europarlamentarul român Siegfried Mureșan, cel care, ca negociator-șef al Parlamentului European pentru buegtul UE pe anul 2018, a inițiat programul. 
O a doua rundă de înscrieri oferă cel puțin 5.000 de bilete şi va avea loc în toamna anului 2018. Comisia Europeană intenționează să dezvolte inițiativa și, prin urmare, a inclus-o în propunerea sa pentru următorul program Erasmus. În cazul în care Parlamentul European și Consiliul convin cu privire la propunere, se prevede că un număr suplimentar de 1,5 milioane de tineri în vârstă de 18 de ani vor putea călători între 2021 și 2027, cu sprijinul unui buget de 700 milioane de euro.

Cum se fac înscrierile:

Candidații trebuie să furnizeze datele lor personale și să ofere detalii referitoare la călătoria planificată. De asemenea, ei vor trebui să răspundă la un chestionar (quiz) de 5 întrebări referitoare la Anul european al patrimoniului cultural 2018, la inițiativele UE dedicate tinerilor și la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European. Ulterior, ei vor trebui să răspundă la o întrebare suplimentară referitoare la numărul de tineri care vor candida, în opinia lor, la această inițiativă. Răspunsurile vor permite Comisiei Europene să selecteze candidații. Odată realizat acest lucru, participanții trebuie să își înceapă călătoria între 9 iulie și 30 septembrie 2018. Ei pot călători pe o perioadă de până la 30 de zile și pot vizita până la patru destinații din străinătate.Pentru acest an, proiectul a primit o finanţare de 12 milioane de euro. Din România, 750 de tineri de 18 ani pot primi bilete gratuite de călătorie pentru 30 de zile în valoare de maximum 480 de euro. 

Toate condiţiile de înscriere se găsesc pe site-ul: www.europa.eu/youth/discovereu_ro. Perioada de înscrieri este perioada 12-26 iunie.

Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru a primi bilete gratuite:

 
1. Să fii cetăţean al unui stat membru al Uniunii Europene.

2. Să fi împlinit 18 ani în perioada 2 iulie 2017-1 iulie 2018.

3. Solicitantul trebuie să aibă documente de călătorie valabile, carte de identitate sau paşaport.

4. Trebuie să prezinte planul unei excursii de cel mult 30 de zile în cel mult patru state europene. Planul trebuie să conţină vizitarea unor obiective din patrimoniul cultural european. O parte din obiective pot fi gasite aici: http://europa.eu/cultural-heritage/about_en.

5. Înscrierea pe platforma online www.europa.eu/youth/discovereu_ro in perioada 12-26 iunie.

6. Pe acelaşi site se află şi un chestionar cu cinci întrebari pe teme europene la care solicitantul trebuie să răspundă.

Pentru biletul gratuit pot aplica si grupuri de pana la maximum cinci tineri care trebuie sa indeplineasca toate criteriile de mai sus. Inscrierea va fi facuta de o singura persoana, coordonatorul grupului, care va completa lista cu numele solicitantilor. Fiecare membru al grupului trebuie sa raspunda la intrebarile din chestionar.

  • "E foarte important să existe multe cereri venite din România pentru a putea ca anul viitor să cerem suplimentarea numărului de locuri repartizate ţării noastre", a explicat Siegfried Mureşan, iniţiatorul proiectului.

Participarea la acest program nu are nicio legătură cu studiile personale: pot participa elevi, studenţi, salariaţi, etc. 

  • "Uniunea Europeană finanţează costul a 20.000 de bilete, iar locurile alocate unei ţări pot fi suplimentate în cazul în care, într-un alt stat european, cererea e mai redusă. Excursia e de maximum 30 de zile, solicitanţii sunt liberi să-şi planifice călătoria pe orice perioadă cuprinsă în intervalul maxim", a adăugat Mureşan.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia