logo
Bugetul Sibiului a fost votat: aproape 160 de milioane euro pentru 2017
Sorana MAIER
5248 vizualizari
Bugetul Sibiului a fost votat: aproape 160 de milioane euro pentru 2017
© Răzvan NEGRU

Consiliul Local Sibiu a votat astăzi bugetul local pe anul 2017 propus de primarul Sibiului, Astrid Fodor, un buget record de peste 712 milioane lei, echivalentul a aproape 160 milioane euro.
Din întreaga sumă, 441 milioane lei sunt destinaţi funcţionării Primăriei Sibiu şi a serviciilor subordonate, iar 271 milioane lei dezvoltării.
Bugetul Sibiului este votat cu o întârziere de aproape 3 luni de zile, întârziere generată de votarea cu întârziere a bugetului de stat.

  • "Execuţia bugetului va fi dificilă, având în vedere că pentru realizarea investiţiilor perioada de implementare ni s-a scurtat cu aproape 3 luni de zile, noi neputând demara nici măcar o procedură de achiziţie. La capitolul venituri noi am prognozat o creştere de 12 procente. Această creştere se datorează exclusiv dezvoltării economice şi imobiliare a municipiului nostru şi nu are la bază creşterea taxelor şi impozitelor", a explicat, în şedinţa Consiliului Local, primarul Sibiului, Astrid Fodor.                                                                                                                              

Municipalitatea a prevăzut bani pentru proiectarea și execuția noului pod peste Cibin din zona Peco - șoseaua Alba Iulia, pentru achiziția a 10 autobuze cu normă Euro 6, actualizarea proiectului și execuția lucrărilor la Aqua Park, dar şi construirea a patru blocuri de locuinţe sociale.

Centrului de Conferințe și Spectacole - Teatrului Național Radu Stanca i-au fost alocați 500.000 de lei pentru organizarea concursului de soluții necesar pentru a finaliza Planul Urbanistic Zonal
Anul acesta, Primăria Municipiului Sibiu alocă 52 de milioane lei pentru reparaţia străzilor, 
Învățământul are alocat 136,8 milioane lei, iar din această sumă cheltuielile cu personalul din învățământ reprezintă peste 100 de milioane de lei. 
Peste 21 de milioane de lei vor fi alocați pentru cheltuieli materiale, printre care se numără și lucrările de reparații și dotarea clădirilor în care funcționează unități de învățământ. În marea lor majoritate, lucrările de reparații și întreținere se referă la: zugrăveli în săli de clasă, holuri, laboratoare și săli de sport, întreținere și reparații pardoseli, reparații în grupurile sanitare, reparații în curtea școlilor și înlocuirea tâmplăriei.

Străzi în modernizare

Bugetul pe anul 2017 prevede lucrări de modernizare la zeci de străzi.
Este prevăzută continuarea lucrărilor începute în 2016 pe străzile Petru Maior, Lăptăriei, E. Teodoroiu, Ceaikovski, Munteniei, Principatele Unite și Strungului, Mărului, Vișinilor, Nucului, Prunelor, Părului, Berzelor, Sălciilor, Oltului, Smigelschi, Porumbeilor, Rândunelelor, General Bălan, Narciselor, I. Pop Reteganu, Păltiniș, Turgheniev, Balanței, Zidarilor
Lucrările noi propuse pentru anul 2017 sunt drumul vechi din Păltiniș, str. Barcelona, str. Ogorului, str. Drumul Ocnei, str. Prelungirea Săcel, str. Depoului, sau amenajarea canalizării pluviale pe strada Podului, modernizări pe străzile Dr. Corneliu Diaconovici, Lebedei, Luceafărului, Arcului, Libertății, Spătar Milescu, Zăvoi, Stăvilarului, Aviației, Cooperatorilor, Scurtă, Iazu Morii.
Vor începe lucrările contractate în 2016 pentru străzile Anul 1907, Armoniei, Traian, Gh. Șincai, Carpaților, Margaretelor, Laminorului, Plevnei, Ulmului, Faianței, Zugravilor, Fagului, Fragilor, Călan.
 În această primăvară vor fi licitate lucrările de modernizare pentru încă 18 străzi: Tălmăcel (între str. Litovoi Vodă și Săcel), Orlat (între C. Poplăcii și Th. Aman), Pictor Ștefan Luchian, Presaca, Ovăzului, Secerătoarelor, Grâului, Șerbota, Piața Cluj, Luncii, Frasinului, Pinului, Cedonia, Gorunului, Muncitorilor, Ana Ipătescu, Mălinului, Niță Octavian
Finalizarea lucrărilor de reparații capitale in cartierele de blocuri Dioda, Hipodrom II/1, Hipodrom II/2 este şi ea prevăzută în buget.
În cartierul Valea Aurie vor fi reparate  carosabilul și trotuarele pe străzile Dobârca, Fântânele, Aleea Fântânele și Aleea Sibiel, iar pe străzile Sibiel, Agârbiciu, Valea Aurie, Ludoș, Poiana și Crinț vor fi refăcute trotuarele și parcările
Reparatii capitale in cartierele de blocuri pentru care vor fi organizate proceduri de achiziție în 2017 sunt cartierul Hipodrom zona dintre Aleea Frații Buzești – Calea Cisnădiei - str. N. Iorga.
Sunt prevăzute proiectări pentru reparații capitale în cartiere, lucrările urmând să fie contractate în anii următori, dintre care amintim: zona Hipodrom I (Iorga-Luptei-Milea-Rahovei-M Viteazu), zona Hipodrom III (Iorga-Oștirii-Rahovei- bdul Mihai Viteazu), cartier Turnișor,  zona blocuri H Coandă - Oțelarilor.

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia