Tribuna
Bucate cu povești. Degustări de produse la pensiunile din Sibiel și în centrul Săliștei
Sorana MAIER
3043 vizualizari
Bucate cu povești. Degustări de produse la pensiunile din Sibiel și în centrul Săliștei

Mărginimea Sibiului își așteaptă oaspeții în perioada următoare cu două evenimente culinare de excepție.

Primul va avea loc în 18 mai la Sibiel, unde 23 de  familii  din sat pregătesc 32 de preparate culinare, care vor putea fi degustate în șase curți ale  pensiunilor turistice din Sibiel. 

„La pas prin sat, puteți admira arhitectura caselor și a vechilor porți țărănești și puteți vizita mica expoziție de obiecte etnografice din  MAJA SATULUI Sibiel, precum și fabuloasa colecție a Muzeului de icoane pe sticlĂ « Preot Zosim Oancea ». Natura este cel mai important element din viaţa noastră iar o scurtă incursiune în tainele ei poate fi un eveniment în viaţa noastră modernă”, anunță organizatorii.

În 18 mai, între orele 16:00 – 18:00, ce dornici sunt invitați la o plimbare tematică prin livezile clasice de meri, peri și pruni cu soiuri vechi din jurul satului, de unde veți putea culege plante medicinale și aromatice. Alexandra Vrabie – artizan de cosmetice naturale va prezenta plantele, proprietățile lor și modul lor de utilizare, iar la final, cu ajutorul participanților, va prepara un unguent din plante.

Înscrierile se pot face prin www.eat-local.ro, la telefon nr. 0726 695173, sau pe e-mail : aurel_pau_sibiel@yahoo.com.

Cei interesați sunt așteptați la Pavilon (Căminul cultural) din centrul satului Sibiel în data de 18 mai 2019 începând cu ora 11:00 să achiziționeze voucherele de participare.

Evenimentul este organizat de Asociația Sibiel 2000 și Primăria Săliște, în cadrul sărbătorii Gusturi și Tradiții din Săliște, sub egida Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Pensiunile din Sibiel își vor aștepta turiștii cu friptură de vițel de lapte din gospodăria proprie, delicioase  sarmale vegetale, uscățele de Sibiel și plăcintă cu prune, sarmale cu afumătură, smântână și mămăligă, iahnie de fasole cu costițe de purcel și salată de varză, gogoși, grătar de miel cu salată de crudități, tocană la ceaun cu mămăligă și varză acră și multe altele.

 

Produse tradiționale și degustări la Săliște

 

Un alt eveniment inedit va avea loc în Mărginimea Sibiului sâmbătă, 22 iunie 2019, la Săliște, între orele 10.00 -18.00.

În Parcul Nicolae Hențiu și în parcarea Piața Junilor, specificul gastronomic local și moștenirea culturală vor fi prezentate turiștilor și localnicilor care vor putea degusta și achiziționa produse tradiționale locale: brânzeturi de vacă și de oaie, preparate din carne, produse locale ale stupului și o excelentă bere artizanală.

Reuniunea Meseriașilor propune o serie de ateliere de creație privind tradițiile și meșteșugurile locale, iar artiștii și ansamblurile tradiționale din Săliște vor prezenta fragmente din repertoriul patrimoniului cultural imaterial.

Publicul tânăr și foarte tânăr se va bucura de ateliere de creație, spectacole de teatru interactive în straie românești după povești din folclorul românesc și de concursuri tematice, iar turiștii vor putea accesa un tur dedicat al principalelor obiective turistice.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia