logo
Broșură despre gastronomie, în școlile din Sibiu
Andra MARINESCU
828 vizualizari
Broșură despre gastronomie, în școlile din Sibiu
© Arhiva TRIBUNA
Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, va elabora o broșură cu subiecte dedicate gastronimiei, care se vor baza pe tematica inclusă în curricula claselor.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, desfășoară proiectul cultural ”Educație în gastronomie, în susținerea Regiunii Gastronomice Europene Sibiu 2019”, finanțat de Consiliul Județean Sibiu, prin Complexul Național Muzeal ASTRA Sibiu . Acest proiect se înscrie în aria tematică a programului ”Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană 2019”, obiectivul fiind educarea elevilor pentru a dezvolta abilități legate de gastronomie. "Prin elaborarea unor activități specifice gastronomiei și implementarea lor la clase ale ciclului gimnazial și liceal ne propunem accesarea emoțiilor pozitive, schimbarea de atitudine și dezvoltarea creativității pentru tânăra generație. Proiectul-pilot, unic în România, se derulează în școli din Sibiu și Mediaș. Ca urmare a discuțiilor derulate în cadrul workshop-ului privind introducerea activităților gastronomice în învățământul preuniversitar se va elabora o broșură cu teme dedicate unor activități simple, specifice gastronomiei, ce vor fi coroborate cu tematica inclusă în curricula claselor țintă", spune dr. ing. Anca Tulbure, din partea ULBS.
Broșura este elaborată de un colectiv de cadre didactice de la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului și Facultatea de Științe Economice, și de cadre didactice și inspectori de la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și de la Palatul Copiilor. În prezent, profesorii evaluează la clasă activitățile propuse, urmând ca la sfârșitul lunii octombrie să se elaboreze forma definitivă a modulului pedagogic intitulat „Educație în gastronomie” ce urmează să fie publicat până în decembrie.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia