logo
Brantner anunţă că nu mai primeşte deşeurile de la Soma: "Suntem în situația de a fi blocați din cauza pierderilor și a calității scăzute a materialului primit"
Sorana MAIER
2003 vizualizari
Brantner anunţă că nu mai primeşte deşeurile de la Soma:

Firma Brantner Environment srl, operatorul stației de sortare/compostare Șura Mică, anunţă, printr-un comunicat de presă, că nu mai primeşte deşeuri neconforme de la societatea Soma, din cauza piederilor pe care le-a suferit ân ultimii ani şi care au generate de proporţia mult prea mare a deşeurilor reziduale faţă de cele reciclabile.

"Conform Proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Sibiu, documentației de atribuire și a contractului încheiat cu A.D.I. ECO Sibiu/Consiliul Județean Sibiu, firma noastră ar trebui să primească, de la operatorul de colectare SC Soma Srl – Bacău, din colectare selectivă 70% deșeu reciclabil și 30% deșeu rezidual (gunoi). Dat fiind faptul că procentele nu au fost și nu sunt conform proiectului, dimpotrivă, acestea sunt aproape invers, firma Brantner Environment srl refuză să mai primească material în stația de sortare, material care nu respectă prevederile contractului. Refuzul nostru legitim de a mai accepta deșeuri neconforme, așa cum am facut până acum, este o consecință a pierderilor înregistrate constant, din 2016 încoace. Atât neconformitatea deșeurilor primite până la acest moment, cât și pierderile suferite de firma Brantner pot fi  susținute cu probe, determinări și documente. Cu toate că am facut eforturi, în a procesa acest deșeu neconform suntem, în prezent, în situația de a fi blocați din cauza pierderilor și a calității scăzute a materialului primit", explică reprezentanţii Brantner.
Societatea anunţă că va fi dispusă să reia primirea deșeului reciclabil, atunci când parametrii de calitate vor fi respectați conform contractului. 
"Ne dorim o colaborare eficientă cu partenerii contractuali, care să vizeze, în primul rând, un mediu curat și, implicit, o creștere a responsabilității față de actul reciclării. Asteptăm, în acest sens, o implicare activă a tuturor actorilor angajați în derularea acestui contract, în special a administrației publice locale, în vederea deblocării situației apărute", anunţă ei.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia