Tribuna
ADVERTORIAL
Bogdan Trif: „PNL vrea ca voucherele de vacanță să dispară”
Bogdan Trif: „PNL vrea ca voucherele de vacanță să dispară”

Ceea ce am spus de atât de mult timp se adeverește! PNL se pregătește să taie veniturile românilor și să mărească taxele. Dacă Ludovic Orban anunța cu puțin timp în urmă că vrea să impoziteze salariile angajaților din domeniul IT, senatorul PNL Florin Câțu, cel care este propus să ocupe funcția de ministru al Finanțelor într-un ipotetic Guvern PNL, a declarat public, ieri, că vrea să taie tot ceea ce PSD a oferit românilor în ultimii ani.

Mai nou, domnul Câțu e deranjat și de voucherele de vacanță oferite românilor pentru a-și petrece vacanțele în România. Ieri, domnul Câțu a declarat public că „trebuie să dispară voucherele de vacanță”. PNL continuă politica PDL-ului de tăiere a veniturilor românilor și nu întâmplător actualul PNL este alcătuit în mare majoritate de foști PDL-iști. Cu siguranță, românii nu i-au uitat pe Turcan, Blaga, Boc și multi alții care au tăiat salarii și pensii fără nicio remușcare, în timp ce camarila lor prăduia banii statului. Dacă pe vremea PDL/PNL sectorul turistic din România plătea cele mai mari taxe și impozite din Europa, de exemplu TVA de 24%, acum în România, oamenii de afaceri din turism au cele mai mici taxe și impozite raportate la cele din UE, inclusiv TVA de 5%. Iar aceste lucruri nu le spunem noi, le spun privații din turism. Am decis ca voucherele de vacanță să fie acordate ca un sprijin direct industriei private din turism. Astfel, voucherele, în valoare de 1450 lei/ beneficiar, care pot fi cheltuite doar în țara noastră au fost principalul motor de relansare a industriei turistice din România, conform studiului făcut de federațiile și asociațiile de turism din România.
Această măsura a scos la lumină o mare parte din industria care funcționa la negru. Datele raportate la Ministerul Turismului arată o creștere foarte mare a numărului de cereri pentru autorizarea unităților de cazare din 2017 până astăzi. În plus, trebuie să ținem cont de faptul că odată cu acordarea voucherelor mai mulți români își petrec vacanțele în România, iar cheltuielile suplimentare pe care aceștia le fac se adaugă la banii care ajung tot în economia țării.

Măsura acordării voucherelor de vacanță a avut mai multe ținte:

1. Sprijinirea cu bani a industriei turistice din România, având în vedere faptul că voucherele pot fi utilizate doar pe teritoriul țării noastre.

2. Banii suplimentari cheltuiți într-un concediu/vacanță (pornind de la combustibilul utilizat pentru mașini, și alte cumpărături) dar și comenzile mai mari făcute către diferiți furnizori de hotelieri și proprietarii de restaurante, datorate unui număr crescut de turiști, stimulează celelalte ramuri ale economiei din România.
3. Măsura a avut un caracter social, pentru că un număr foarte mare de români au reușit să-și facă vacantele/concediile în țara noastră. Au fost mulți români care au putut să-și petreacă concediile pentru prima dată în destinații turistice precum litoralul Mării Negre, Delta Dunării etc.
4. Scoaterea la lumină a industriei turistice care funcționa la negru. În 2018 cererile pentru clasificarea unităților de cazare turistică au crescut cu 60% față de 2017, iar în primul semestru al anului 2019 cererile de clasificare au crescut cu 35%, raportat la aceeași perioadă a anului 2018.
5. Am creat posibilitatea mediului privat de acordare a voucerelor de vacanță prin scutirea de taxe și impozite a acestora. Anul acesta voucherele de vacanță acordate de mediul privat au crescut semnificativ față de anul 2018.

Dragi români, aceste măsuri care au o corelativitate cu toate celelalte măsuri din programul de guvernare au dus la creștetea economică și la bunăstarea românilor. PSD a luat măsuri concrete pentru creșterea economică. PNL, prin Iohannis, Orban, Câțu, Turcan și alți indivizi vine în fața românilor doar cu tăieri de salarii și pensii. USR, prin Barna și oamenii lui se prezintă în fața românilor doar cu injurături, sloganuri și acuze care, în lipsa unui program de guvernare și a unor măsuri concrete, o să ducă în final tot la tăieri ale veniturilor românilor. Aceasta este diferența dintre PSD, care înseamnă creștere economică și creșteri de venituri pentru populație, și PNL și USR, care înseamnă tăieri de salarii și pensii.

Bogdan Trif, Președintele PSD Sibiu și Ministru al Turismului






comentarii
7 comentarii

Mai exista pnl?!?!
Daca da, huuuuooooooo, tradatorilir de tara.
Victor
22.08.2019 17:58
Sunt de acord prea multe -plosnite - sociale
mike
22.08.2019 21:13
Unde ati mai auzit "vouchere pt relansarea turismului" si "tichete de masa" la salar? BA voi sunteti tampiti!
Yo
23.08.2019 00:30
Yo --nu sunt tampiti ci HOTI-- Ia sa vedem cine ia vocerelele alea?? angajatii la stat care plimba hirtiile de pe un birou la altul-- politisti care iasa la pensie la -40- ani -- Ma intreb, cei de la privat iau vocerele? Da astia care tin tara in spate ce primesc --ha?? nici macar multam -- buni de platit darile ca sa primeasca ai de sus salarii nesimtite si pensii imorale -- deasemenea si vocerele --- MMAMA ei de democratie dupa ca ce primesc salarii ( legiferatorii, judecatorii = 20 mii de lei pe luna-- si ce fac ?un ca la patrat plus un at- iar cel de la privat 2 mii -magari de dus poveri batjocoritii tarii
mike
23.08.2019 07:14
Motivele reale ?
MAI MULȚI BANI LA BUGETUL ȘI AȘA ȘUBRED
1. Impozitarea la salariu a voucherului va conduce la o sumă mult mai mare plătită către stat de către fiecare beneficiar. Iar calculul este foarte simplu. Valoarea voucherului este de 1.450 de lei. Suma care însă va reveni angajatului, după impozitare, va influența însă în mod negativ bugetul fiecărui beneficiar. Asta pentru că, deși era mult mai simplu ca voucherul să fie impozitat direct s-a preferat însă o altă variantă.
Astfel, în cazul în care impozitarea se realiza la suma de 1.450 de lei, angajatul plătea la stat 385 de lei, suma rămasă din voucher fiind de 1065 de lei.
În cazul în care valoarea voucherului este introdusă în salariu, după impozitare, se constată că de fapt persoana beneficiază de o sumă puțin mai mare de jumătate din valoarea de 1.450 de lei. Cu alte cuvinte practic își va plăti jumătate din vacanța pe care guvernanții spun că i-o oferă gratuit.

Explicația este simplă, dau ca exemplu salariul minim brut pe economie, respectiv 1.900 de lei, respectiv 1.160 de lei net.
Dacă adunăm la acest salariu valoarea voucherului suma impozitată ajunge la 3.350 de lei, iar în urma impozitării angajatul rămâne cu 1.941 de lei net. Diferența dintre salariul minim net pe care o încasa lunar și suma încasată prin impozitarea la salariu a voucherului este de 771 de lei.
Prin urmare de la 1.450 de lei cât este valoarea voucher concret persoana va beneficia numai de suma de 771
2.CREȘTEREA OBLIGATORIE A PREȚURILOR ÎN TOATE SERVICIILE DIN HORECA
Firma emitentă (cele 3 de pe piață ) tratează întreaga problema că pe o afacere obișnuită .
Pentru că onor guvernul oferă angajaților aceste vouchere care sunt emise și apoi reprimite la plata de către trei societăți comerciale distincte . Toate trei cu reguli neunitare. Dar care, fiecare, oprește din suma datorată rambursării un comision de 10%. Motivul este de domeniul evidenței ; nu pot lucra în pierdere și fără acoperierea propriilor costuri.
Acel procent de , să zicem, 10 % ( suma generică dar reală și verificabilă ) cei din industria turismului o adaugă automat în prețul pe care îl pretind celor care achita cu vouchere. Pentru a nu ieși , la rândul lor , în pierdere. Așadar , cineva care achita cu vouchere plătește din start un preț mai mare decât cineva care plătește cash sau cu un card
Toate costurile ascunse sunt suportate de proprietarul voucherului !!!
Atât partea care se duce la buget cât și cea care o pretinde entitatea emitentă
Concluziile îți aparțin , drag alegător sau simpatizant PSD-ist.
Claudiu
24.08.2019 01:06
Cum se face ca deja ati uitat de fostul PDL care a taiat salariile? Unde credeti ca sa pitit? In PNL! Asadar metehnele s-au pastrat
usor mai uita romanul
24.08.2019 07:44
bogdanel dezinformeaza. nu intru in detalii administrative, relatez ce mi s-a intamplat cand am hotarat sa folosesc aceste... ``tichete``: 1. resorturile serioase, in special private, nu iau in considerare aceste vouchere, asadar, de la bun inceput esti conditionat si ``distribuit`` doar in anumite locatii; 2. cele mai multe dintre gazde lucreaza prin operatori, carevasazica, pentru a-ti putea utiliza beletul, tre` sa mergi la un``operator``, intermediarul cel sfant: dintre acestia, unii sunt amabili - cum s-a intamplat cu o firma din medias, altii, nu! ceea ce te enerveaza din capul locului: in fine, daca ai nesansa, eu am avut, s-ar putea ca personalul , la cea mai mica reactie, sa-ti reproseze ceva de genu, ``dupa ce ca v-a dat statul vacante gratuite, mai si...``. ideea este ca voucherele sunt privite de catre patronii... mai putin cizelati (cei mai multi fiind asa) ca niste bonusuri nemeritate pentru functionarii publici (neaparat niste trantori). sincer, daca se vor oferi si anul viitor, fara a schimba formul, aproape sigur voi renunta. unu-i concediul, nu merita sa-ti bati joc de el, numa` -sa, ca sa ai impresia ca ai scutit niste firfirici!
sanatate la toata lumea!
26.08.2019 16:36
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA