logo
Bogdan Trif anunţă: Cisnădie şi Cârțișoara au devenit, oficial, stațiuni turistice
Bogdan Trif anunţă: Cisnădie şi Cârțișoara au devenit, oficial, stațiuni turistice

"Sunt un om ce se ține de promisiuni și întotdeauna mi-a plăcut să-mi duc proiectele la bun sfârșit. Am spus acum câteva luni că Cisnădie și Cârțișoara vor ajunge pe lista stațiunilor turistice, iar acest lucru a devenit oficial după ce Executivul a adoptat în ședința de Guvern de astăzi Hotărârea prin care ministerul pe care îl conduc a promovat ca, pe lângă alte localități din țară, și Cisnădie și Cârțișoara să fie recunoscute ca stațiuni turistice. Este important acest aspect întrucât autoritățile locale pot accesa cu mai multă ușurință fonduri prin care să dezvolte aceste localități din punct de vedere turistic și nu numai. Oportunitatea economică este esențială pentru orice comunitate, iar acest lucru le este acum la îndemână celor care conduc aceste comunități. Sunt Ministru al Turismului și știu cât de importante sunt aceste atestări pentru primarii care vor să facă bani pentru oamenii care i-au ales, dar asta presupune ca aceștia să facă proiecte solide prin care să atragă fonduri pentru dezvoltarea localităților pe care le conduc”, a declarat Bogdan Trif, Ministru al Turismului.

Guvernul a adoptat astăzi hotărârea prin care a fost aprobată atestarea orașului Cisnădie și a comunei Cârțișoara ca staţiuni turistice de interes local. Ministerul Turismului a promovat modificarea anexei 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 și astfel cele două localități au fost adăugate pe lista stațiunilor ce vor avea de acum șansa să primească finanţări nerambursabile pentru promovarea destinațiilor turistice.

Recunoașterea celor două localități din județul Sibiu ca stațiuni turistice vine după ce la sfârșitul lunii august anul acesta și comuna sibiană Hoghilag a fost introdusă pe lista zonelor cu resurse turistice alături de alte șapte localități din țară, anunţă PSD Sibiu.

“E un statut care va permite accesarea de fonduri destinate dezvoltării turistice şi cred că e un moment important pentru Cisnădie. Îi mulţumesc ministrului Turismului pentru implicarea în acest demers şi, totodată, echipei din Primărie coordonate de secretarul Ciprian Rusu. Cisnădia are potenţial geografic, economic şi uman pentru a se dezvolta şi din punct de vedere turistic”, a spus Gheorghe Huja, primarul oraşului Cisnădie.

comentarii
6 comentarii

dupa el, de maine nu vor mai avea loc turistii acolo.
pai pana sa ajunga acolo se izbesc de drumurile de la noi care sunt sublime dar ... ati prins ideea.
ca sa nu vorbim de taxele pe care guvernul le ia de la toate IMM-urile ca sa platesca pilosii angajati pe posturile de sefi la stat create special cu salarii de mii de euro.
asta in timp ce muritorii de rand muncesc si vad ca nu le mai ajung banii la nivelul la care au ajuns preturile.
dupa ce ne scoate psd si din UE si nu vom mai putea calatori si munci in Europa sa vedeti atunci ce lux !
romanii care muncesc afara aduc miliarde de euro in tara.
si cand nici banii astia nu vor mai fi vom ajunge cu adevarat sclavi pe plantatie la belina !!!
texte si cam atat
15.11.2018 15:04
Multumim Tov. Ministru!

Bravos natiune romana! …” La trecutu-ti mare, mare viitor!” …

Va dorim, Tov. Ministru, noi succese pe ramura!!!

Vivat Romanie, sub inteleapta si stralucitoarea ocârmuire a partidului nostru socialist!!!

Uraaaaaaaaaa !!!
[Ji]x2
15.11.2018 17:34
Am postat un comentariu inainte de amiaza, a fost preluat, pentru ca apoi sa fie sters. Cenzura ? Pentru PSD ?!
Sa va fie rusine !
cititor
15.11.2018 21:26
Dacă face ceva nu-i bine dacă nu face iarăși nu-i bine of câtă ură
flo ban
16.11.2018 10:23
Why does this guy look like someone you can not trust?
Klaus
16.11.2018 15:12
bine ca este statiune comuna Cartisoara dar sa se stie ca nu are nici un microbuz cu care sa poti ajunge din Sibiu sau din OR Victoria sa se stie ca transportul interjudetean lipseste spre Cartisoara asa ca oare cum ajung in aceasta localitate cei ce nu au masina personala? Este foarte necesar un microbuz sa faca Cartisoara Sibiu si retur ca asa ceva nu exista si oamenii din Cartisoara nu pot ajunge sa si rezolve problemele in Sibiu dar avem statine? Rezolvati si transportul si o statie de autobuz in Cartisoara f f important
daniela
18.11.2018 15:30
Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia