logo
FITS
Bilanțul șantierelor Sibiului în 2018. Cinci zone din cartierele de blocuri modernizate și alte două în lucru, modernizări și reparații pe 45 de străzi
Sorana MAIER
1435 vizualizari
Bilanțul șantierelor Sibiului în 2018. Cinci zone din cartierele de blocuri modernizate și alte două în lucru, modernizări și reparații pe 45 de străzi

În 2018 Primăria Sibiu a continuat lucrările de modernizare și reconfigurare a spațiilor publice din cartierele de blocuri, unde a făcut ample lucrări de modernizarea în cinci dintre ele, alte două sunt încă în lucru, iar șantiere de reparații și modernizări au fost deschise pe 45 de străzi.

Anul trecut, echipele contractate de Primăria Sibiu au încheiat lucrările la a doua zonă din cartierul Hipodrom II, situată între bulevardul Mihai Viteazu, strada Oituz, strada Mirăslău, strada Gorăslău şi strada Nicolae Iorga, lucrările incluzând reabilitarea carosabilului, a trotuarelor, reconfigurarea spațiilor de parcare, modernizarea sistemului de iluminat public și amenajarea tubulaturii subterane unde au fost coborâte cablurile suspendate.

În zona Gării, lucrările au inclus modernizarea carosabilului aleilor și străzilor, reamenajarea trotuarelor, optimizarea spațiilor de parcare, precum și îmbunătățirea iluminatului public, zonele verzi urmând să fie amenajate în primăvară, în sezonul plantărilor. Două arii au făcut obiectul acestui proiect, respectiv perimetrul delimitat de str. Uzinei - str. Constituției - strada General Magheru și perimetrul delimitat de str. Constituției - str. Abatorului - Aleea Țesătorilor - str. 9 Mai.

De asemenea, Primăria Sibiu a finalizat lucrările în zona blocurilor de pe strada Lomonosov, zona blocurilor de pe bulevardul Vasile Milea, lângă Inspectoratul Județean de Poliție și zona străzii Simion Mehedinți.

 

Șantiere continuate în 2019

 

Există și o serie de lucrări care au început anul trecut și se vor încheia în 2019.

În Hipodrom III, zona dintre strada Nicolae Iorga, Calea Cisnădiei și Aleea Frații Buzești – ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la sfârșitul lunii mai, iar până la sfârșitul lui 2018 s-a lucrat la noua rețea de iluminat public, la carosabil, trotuare și parcări.

Reparațiile generale în două zone de blocuri din Turnișor, respectiv zona Aleea Pajiștei – str. Iasomiei, cuprinsă între străzile Șos. Alba Iulia, str. Calea Turnișorului și str. Agricultorilor și zona de blocuri de pe Șos. Alba Iulia, cuprinsă între str. Grâului și str. E. Bielz vor continua anul acesta.

În 2019 se va lucra și la amenajarea de spații de parcare în zone de blocuri pe Intrarea Siretului nr. 2, 1-3A și 13, pe Aleea Streiu, pe Aleea Șteaza și în spatele Centrului Cultural Ion Besoiu.

Lucrări contractate în 2018 și puse în practică în 2019

 

Municipalitatea a parcurs toate etapele legale pentru începerea unor noi șantiere, a încheiat contractele, iar lucrările propriu-zise vor începe imediat ce vremea va permite.

Pentru străzile și aleile din zona Ștefan cel Mare nr. 147 (zona Broscărie), contractul de lucrări deja încheiat prevede reparații capitale ale carosabilului și trotuarelor, reabilitarea rețelei de canalizare pluvială și amenajarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablurilor suspendate.

   

Modernizări de străzi

 

În 2018, administrația locală a continuat și modernizarea străzilor din municipiu și a finalizat lucrările în cartierul Turnișor: Zăvoi, Grâului, Secerătoarelor, Cooperatorilor, Ogorului, Aviației, Stăvilarului, Iazu Morii, Scurtă și Ovăzului; în cartierul Gușterița: Luncii, Gorunului, Frasinului, Octavian Niță, Mălinului, Pinului, Cedonia și Muncitorilor; în cartierul Lazaret: Lebedei, Arcului, Luceafărului, Corneliu Diaconovici, Milescu Spătaru, Libertății; în cartierul Reșița: Ana Ipătescu; în cartierul Terezian: Piața Cluj; în cartierul Trei Stejari: Șerbota;în cartierul Tilișca: Tălmăcel, Presaca, prelungirea Săcel; în cartierul Valea Aurie: Orlat, Pictor Ștefan Luchian și în cartierul Veteranilor: Drumul Ocnei.

La acestea se adaugă lucrări de reparații ale străzilor. A fost complet înlocuit stratul de asfalt pe Calea Dumbrăvii, șoseaua Alba Iulia, strada Andrei Șaguna, inclusiv crearea noilor separatoare de trafic, bulevardul Vasile Milea, bulevardul Corneliu Coposu, străzile Râului și Cibinului, strada Gh. Lazăr, Târgul Cailor, str. Popa Șapcă, bulevardul Victoriei (pe porțiunea dintre strada Transilvaniei și Avrig) și strada Avrigului.

 

 


comentarii
1 comentarii

AIURELI marca primaria Sibiu!!! au asfaltat cateva strazi principale...pe unde trec aia de la summit...ca si cu platitorii de taxe din Sibiu sunt interesati daca aia merg lin sau nu de la aeroport la hotel...in rest ignoranta tipica celor din primaria Sibiu!!! la blocurile de pe Noica au facut proiectul folosind o poza din Google Maps...facuta vara...cand au inceput sa lucreze si-au dat seama ca le lipseste 50% din proiect (aleile erau sub copaci)...cat de ignorant sa fii...???!!! nu ne mai aburit cu realizarile voastre "cincinale"!!!
un sibian
09.01.2019 07:58
Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia