Tribuna
BILANȚ 2018: Lucrări de peste 30 milioane lei în școlile și grădinițele din Sibiu
Sorana MAIER
1437 vizualizari
BILANȚ 2018: Lucrări de peste 30 milioane lei în școlile și grădinițele din Sibiu

Primăria Municipiului Sibiu a continuat și în 2018 lucrările la clădirile în care funcționează cele 50 de grădinițe, școli și licee sibiene, multe dintre ele fiind finalizate în cursul anului trecut, iar altele fiind încă în derulare.

De-a lungul anului 2018, administrația locală a încheiat lucrări în valoare de 6,7 de milioane de lei, acestea fiind reabilitarea atelierului școală de la Colegiul Independența în care se desfășoară cursurile de învățământ în sistem dual, reabilitarea fațadelor la școlile gimnaziale nr. 8 și nr. 2, lucrări pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu prin realizarea sistemelor de semnalizare și alarmare la grădinițele nr. 22, 28 și 15 și școala gimnazială nr. 18, reabilitarea rețelelor de apă și canalizare la grădinița nr. 33, reabilitare instalație electrică la grădinița nr. 33, școala nr. 25, reabilitare instalație termică la grădinița nr. 14, reabilitare instalație de apă la grădinița nr. 15, reabilitare instalație de gaz la grădinița nr. 17, potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu.

De asemenea, tot în cursul anului trecut, Primăria Sibiu a realizat sistemul de drenaj la grădinița Elefănțelul Curios, Colegiul Cibinium, reabilitarea gardului și a porții de acces la grădinița Frații Grimm, grădinița nr. 42, școala Radu Selejan, școala nr. 23, dar și asfaltarea curților școlilor, zugrăveli, montarea și repararea parchetului, înlocuirea sau repararea ușilor, reparații grupuri sanitare și acoperișuri, reparații garduri și porți.

 

Șantierele continuă în 2019

 

Valoarea totală a lucrărilor care au început în 2018 și vor continua și în 2019 este de 24,8 milioane lei.

Cea mai mare lucrare este construcția noului Liceu de Arte, un contract în valoare de 20,4 milioane de lei semnat în 2018,  în prezent proiectul se află în etapa de alcătuire a documentației tehnic, urmând emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Mansardarea parțială a clădirii școlii Regina Maria, o lucrare în valoare de 2,73 milioane de lei este finalizată în proporție de 90%.

În 2019, continuă realizarea sistemelor de semnalizare și alarmare la incendiu la Colegiul Național Samuel von Brukenthal, reabilitarea instalației de apă la Colegiul Terezianum, reabilitarea instalației electrice într-un corp al Colegiului Economic și la grădinița nr. 15,  reabilitarea gardului și porților de acces la grădinița nr. 43 și reabilitarea curții grădiniței nr. 28.

De asemenea, Primăria Sibiu a achiziționat obiecte necesare desfășurării cursurilor în aceste unități de învățământ, costul acestora ridicându-se la 2,75 milioane de lei: mobilier, echipamente IT, echipamente de joacă, diverse echipamente pentru blocurile alimentare, mașini și scule pentru întreținerea unităților de învățământ.

Primăria Sibiu a pregătit și a depus proiecte pentru obținerea de fonduri europene în vederea modernizării clădirilor unităților de învățământ, respectiv eficientizarea energetică a clădirilor școlilor nr. 1, 21, Radu Selejan și Liceul Constantin Noica – contracte de finanțare semnate deja în valoare de 30,2 milioane lei, extinderea clădirilor școlilor I.L. Caragiale, Nicolae Iorga și Regele Ferdinand – proiecte depuse în valoare de 30,6 milioane de lei, reabilitarea internatului Liceului Indepedența – proiect depus în valoare de 6,7 milioane de lei și construcția a două creșe noi în cartierul Ștrand și respectiv Țiglari – proiecte depuse în valoare de 6,8 milioane de lei.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia