Tribuna
Bâlea Cascadă. Curăţenie de primăvară făcută de voluntari sibieni
Dan FRÂNCU
1136 vizualizari
Bâlea Cascadă. Curăţenie de primăvară făcută de voluntari sibieni

La Bâlea Cascadă s-a desfăşurat duminică, 12 mai 2019, o nouă acţiune de igienizare organizată de Lions Club Decan Sibiu, în colaborare cu Fundaţia „Bâlea – Transilvania” şi SC Bâlea Turism SA. Deşi activităţile de acest fel sunt deja o obişnuinţă pentru voluntarii lionişti sibieni, de această dată, la Bâlea Cascadă a fost înregistrată o premieră, printre participanţi numărându-se şi membri ai altor cluburi Lions din Sibiu, membri ai Rotary Cibinium, precum şi reprezentanţi ai Asociaţiei „Cheile Burgului” Sibiu.

La acţiunea de igienizare au participat câteva zeci de voluntari, care, în câteva ore, au luat la control o parte din zona întinsă între Cabana Bâlea Cascadă şi cascada Bâlea (pe malul drept al râului Bâlea), de unde au adunat gunoaiele „uitate” în trecut de unii dintre vizitatorii acestui frumos loc. Deşi zona vizată pentru acestă campanie nu este una foarte uşor accesibilă, s-a dovedit, încă o dată, că pentru unii, aceasta este terenul perfect pentru debarasarea de gunoaie, astfel că voluntarii participanţi au reuşit să adune de aici peste 50 de saci mari cu gunoaie de tot felul. Cum se întâmplă mereu la aceste activităţi, şi acum s-a constatat că bidoanele de plastic (tip PET) sunt „campioane” în preferinţele deşeurilor aruncate aiurea, colecta fiind completată cu cutii de conserve, pungi şi pahare de plastic, diverse obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte, dar şi cu un schi, o perdea, o mare bucată de linoleum sau de câteva navete de bere...
Sacii cu gunoaie au fost depozitaţi într-un spaţiu special amenajat de la Cabana Bâlea Cascadă, urmând a fi predaţi operatorului de salubritate ce are activitate în zonă.
„Am continuat o tradiţie ce datează de mai mulţi ani, aceea de a organiza, în fiecare an, o acţiune de igienizare. Anul acesta am ales, din nou, Bâlea Cascadă, această zonă fiind printre destinaţiile turistice preferate ale românilor şi nu numai. De acestă dată, ne-am reunit mai mulţi reprezentanţi ai Clubului Lions Decan Sibiu, dar am reuşit să-i cooptăm la acţiune şi pe colegii din Clubul Lions Brukenthal Sibiu, Rotary Cibinium şi Asociaţia „Cheile Burgului”. Împreună, am adunat gunoaiele abandonate de unii turişti noştri dragi în zona Bâlea Cascadă şi după cum s-a putut observa, am avut o recoltă destul de bogată, chiar dacă zona acoperită nu a fost foarte întinsă. Vreau să menţionez că, pentru acestă acţiune, mulţi dintre membrii cluburilor au venit cu soţul, soţia sau copiii, aceasta fiind una dintre activităţile care au şi o parte educativă, astfel încât generaţiile viitoare să fie deja antrenate în a fi pro natură şi de a continua acţiunile de acest fel pe care noi le facem. Este prima dată când la o asemenea activitate am avut alături şi membrii unor altor cluburi sau organisme ce desfăşoară o activitate similară cu a noastră. E bine să avem acţiuni comune, să facem lucruri în comun, pentru că în acest fel, impactul asupra societăţii ar trebui să fie mai mare, mai important, în condiţiile în care ne unim forţele.
Consider că acţiunea de igienizare – ecologizare desfăşurată duminică la Bâlea Cascadă a fost o reuşită şi cred asta în primul rând datorită faptului că am avut cu noi un număr foarte mare de copii, care au participat cu entuziasm şi chiar veselie la adunatul gunoaielor şi astfel au înţeles spiritul acesta ecologic şi de apropiere faţă de natură. Cred că asta e cel mai important: să investeşti în generaţiile viitoare şi să îi determini să gândească corect.
Mai vreau să menţionez că sâmbătă seara, la Cabana Bâlea Cascadă, Clubul Lions Decan Sibiu a avut o şedinţă în cadrul căreia membrii au discutat despre planurile de viitor dar au făcut şi un bilanţ al ultimei noastre activităţi (acum o lună de zile am organizat un spectacol cu Maia Morgenstern, Horaţiu Mălăiele şi George Măhăiţă, ocazie ce ne-a prilejuit derularea unei strângeri de fonduri, din care am finanţat diverse alte activităţi). De asemenea, am discutat şi despre alte acţiuni”, ne-a declarat, la finalul acţiunii de igienizare, Eugen Ghimiş, trezorierul Lions Club Decan Sibiu şi viitorul preşedinţe al organismului.

 

 


comentarii
1 comentarii

Smecherii arunca iar (prostii )string Oare nu ar fi mai bine ca cei ce arunca sa si stringa ?? Ar fi dar lipseste Omenia , educatia, si cinstea -- ceace ne caracterizeaza ca popor-- RUSINE!!
mike
14.05.2019 20:21
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia