logo
Baia Neptun, închisă din cauza unei defecţiuni tehnice. UPDATE: Joi dimineaţa bazinul se redeschide
Baia Neptun, închisă din cauza unei defecţiuni tehnice. UPDATE: Joi dimineaţa bazinul se redeschide

Baia Populară Sibiu este închisă astăzi din cauza unei defecţiuni tehnice la instalaţia bazinului de înot.

Surse neoficiale au declarat că reprezentanţii complexului încearcă să remedieze defecţiunea cât mai repede.

Reprezentanţii Băii Populare anunţă că joi dimineaţa se redeschide bazinul, începând cu ora 7.00 dimineaţa.

În acest an, Baia Neptun va intra într-un amplu proces de modernizare.

Cea mai veche baie populară din România, Baia Neptun din Sibiu, va intra într-un amplu proces de modernizare pentru care Primăria Sibiu alocă peste 12 milioane de lei.
Serviciul public care administrează Baia Populară Sibiu a semnat cu asocierea SC EURAS SRL & SC ARH. SERVICE GUTTMANN & COMP SRL contractul pentru reabilitarea clădirii Băii Populare. Finanțarea pentru acest contract de lucrări în valoare de 12,1 milioane lei este asigurată din bugetul local al Sibiului.
După semnarea contractului, reprezentanții asocierii au fost primiți de primarul Astrid Fodor.

  • “Clădirea Băii Populare este unică în România și o piesă importantă a patrimoniului orașului. Am ținut să discut direct cu proiectantul și constructorul pentru a sublinia responsabilitatea pe care o au de a executa aceste lucrări în cele mai bune condiții, pentru a păstra și a proteja elementele de arhitectură și, în același timp, pentru a face mai funcțională clădirea”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Prima fază a proiectului constă în alcătuirea documentațiilor tehnice și obținerea tuturor avizelor necesare pentru execuția lucrărilor. După predarea acestor documente, constructorul va primi ordinul de începere a lucrărilor propriu-zise, termenul de execuție fiind de un an de la emiterea acestuia. Prin urmare Baia Populară nu se va închide deocamdată, ci doar la începerea lucrărilor, la o dată pe care Primăria Sibiu și serviciul care administrează Baia o vor face publică.
De la consolidare, la punerea în valoare a arhitecturii și la modernizarea Băii

Contractul prevede lucrări ample de modernizare, care cuprind mai multe domenii.
Pentru lucrări de rezistență sunt prevăzute consolidarea fundațiilor, a zidurilor și stâlpilor, a coșului de fum, a bazinului și a mansardei; reamenajarea mansardei și construcția unei noi scări spre etaj; refacerea tencuielilor interioare și exterioare și înlocuirea tâmplăriei ferestrelor.

Elementele istorice, restaurate

În ceea ce privește arhitectura clădirii, se vor restaura toate elementele istorice (balustradele, ușile, compartimentările din lemn la cabinele de schimb, scara din lemn, coloanele de piatră și cuva din piatră de la fântâna de la bazin) și se vor reface placările ceramice la bazin, vestiare, grupuri sanitare; se vor reface straturile hidroizolante de la bazin.
Este prevăzută înlocuirea instalațiilor electrice, termice, de gaz, de apă și canalizare; montarea unui sistem de încălzire prin pardoseală în băi; instalarea unui sistem de supraveghere video echipat cu senzori de mișcare; montarea de detectoare de fum și butoane de alarmare. Se vor înlocui și instalațiile sanitare precum cabinele de baie și duș și grupurile sanitare
Va fi instalat un sistem BMS (Building Management System) care va monitoriza și regla consumul de utilități pentru eficiență.
Lucrările cuprind compartimentări, relocări și extinderi prin amenajarea integrală a podului existent ce va fi transformat în mansardă cu spații administrative și o sală multifuncțională; înlocuirea acoperișului clădirii; relocarea centralei termice; amenajarea unei săli de fitness; montarea unui ascensor.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia