logo
Avicii a fost găsit mort, vineri seara. DJ-ul de doar 28 de ani suferea de pancreatită acută
Andra MARINESCU
1663 vizualizari
Avicii a fost găsit mort, vineri seara. DJ-ul de doar 28 de ani suferea de pancreatită acută
Avicii a murit vineri seara la doar 28 de ani. Cauza oficială a morţii sale nu a fost făcută publică, dar în ultimii ani producătorul de hit-uri din spatele pieselor precum colaborarea cu Rita Ora "Lonely Together" şi omniprezentul chart-topper din 2013 "Wake Me Up" a fost foarte vocal cu privire la problemele sale de sănătate, respectiv pancreatita acută cauzată parţial de consumul excesiv de alcool, informează Mediafax.

Dj-ul suedez Tim Bergling, cunoscut sub numele de Avicii, a fost găsit mort în Muscat, capitala statului Oman, la doar 28 de ani. Acesta s-ar fi aflat în vacanţă la un complex de lux din ţara arabă.

Acesta s-a fotografiat alături de fani la complexul în care se afla cazat, zâmbind şi bucurându-se de timpul petrecut acolo.

Născut Tim Bergling, Avicii s-a retras din 2016 din lumea muzicală, acuzând probleme de sănătate fizică şi psihică. "Pentru mine a fost ceva ce trebuia să fac pentru sănătatea mea", a spus el Hollywood Reporter, la momentul respectiv.

Lucrurile nu mergeau deloc bine nici înainte. În 2014, Avicii a trebuit să anuleze multe spectacole pentru a se recupera după o intervenţie chirurgicală pentru a elimina vezica biliară şi apendicele. În 2013, el a recunoscut într-un interviu cu revista Time că "băut prea mult, petrecând în general prea mult".

La vârsta de 21 de ani, el fusese internat în spital pentru pancreatită acută - un episod scurt şi sever al bolii - care se manifestă prin umflarea pancreasului cel mai adesea cauzată de calculi biliari sau abuzul de alcool.
 Potrivit Fundaţiei Naţionale de Pancreas din America, simptomele de pancreatită acută includ dureri de stomac extreme, umflături abdominale, greaţă şi vărsături, febră şi un puls rapid. Boala poate provoca, de asemenea, scădere în greutate, pe care Avicii a descris-o ca fiind unul dintre simptomele sale în 2014.

Oamenii de ştiinţă nu sunt pe deplin siguri că pancreatita acută este cauzată de consumul excesiv de alcool, însa o teorie, potrivit organizaţiei britanice Drinkaware, este că alcoolul este transformat în metaboliţi toxici care interferează cu funcţionarea celulelor pancreasului, care la rândul său îi împiedică să îşi îndeplinească funcţiile obişnuite. O altă teorie este că alcoolul înfundă canalele pancreasului, determinându-l să se umfle.

Oricare ar fi mecanismele, pancreatita acută, potrivit Mediafax, indusă de alcool este cea mai periculoasă, deoarece creşte şansele de apariţie a pancreatitei cronice, care necesită de obicei medicamente constante pentru a compensa esecul organului de a ajuta digerarea alimentelor şi menţinerea nivelului de zahăr din sânge.

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia