Tribuna
Avertismentul BNR. "Monedele virtuale, risc uriaş: active speculative şi extrem de volatile!"
Rareș BIŢU
1110 vizualizari
Avertismentul BNR.

Banca Naţională a României trage un semnal de alarmă cu privire la monedele virtuale despre care spune că prezintă un risc ridicat de pierdere a sumelor investite. Sunt active speculative, extrem de volatile şi riscante, iar riscurile financiare şi reputaţionale sunt tot mai mair în ultima perioadă, transmit reprezentanţii BNR.

  • "În contextul evoluției schemelor de monede virtuale, inclusiv a riscurilor asociate acestora, Banca Națională a României își întărește poziția exprimată prin comunicatul emis în martie 2015, când atrăgea atenția asupra riscului ridicat de pierdere a sumelor investite în astfel de monede.
  • Banca Națională a României semnalează o creștere a interesului populaţiei față de monedele virtuale, în special Bitcoin, atât din perspectiva deținerii și tranzacționării acestora, cât și ca afacere. Pe fondul lipsei reglementărilor și a lipsei supravegherii schemelor de monede virtuale, la nivel global, precum și a diversificării acestora, s-au amplificat riscurile financiare și reputaționale la nivelul deținătorilor", explică reprezentanţii BNR într-un comunicat de presă.
  • "Totodată, având în vedere creșterea exponențială din ultima perioadă a prețului majorității monedelor virtuale și a fluctuațiilor foarte mari înregistrate de acestea pe perioade foarte scurte, Banca Națională a României clasifică monedele virtuale, cum ar fi Bitcon, drept active  speculative, extrem de volatile și riscante. 
  • În scopul evitării manifestării riscului reputațional la nivelul instituțiilor de credit, Banca Națională a României, în calitatea sa de autoritate de supraveghere a acestora, descurajează orice fel de implicare în legătură cu monedele virtuale, inclusiv din perspectiva furnizării de servicii pentru entitățile care oferă servicii de investiții sau de tranzacționare a acestor monede.
  • Banca Națională a României va continua să monitorizeze evoluția schemelor de monede virtuale din perspectiva manifestării unor potențiale riscuri asupra sistemului financiar, cu mențiunea că, în prezent, datorită volumelor foarte mici, aceste scheme nu reprezintă o amenințare la adresa stabilității financiare din România", se arată în documentul citat.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia