logo
Avertisment pentru utilizatorii WhatsApp! Unde ajung mesajele trimise. Hackerii pot să îţi blocheze contul!
Avertisment pentru utilizatorii WhatsApp! Unde ajung mesajele trimise. Hackerii pot să îţi blocheze contul!

"Hai să vorbim pe WhatsApp, e cel mai sigur. E criptată reţeaua, SMS-urile şi mailurile oricine ţi le poate accesa!" Aşa sunau  îndemnurile utilizatorilor convinşi că dacă folosesc WhatsApp sunt feriţi de atacurile hackerilor.

Iată însă că lucrurile nu stau deloc aşa: după ce Facebook a recunoscut că hackerii i s-au zbenguit prin aproximativ 50 de milioane de conturi, nici WhatsApp nu e chiar imbatabilă. 
Utilizatorii aplicaţiei au primit avertizări potrivit cărora hackerii le pot accesa mesajele şi le pot bloca inclusiv contul. 
Detalii exacte ale atacului nu au fost dezvăluite, dar au legătură cu mesajul automat al lui WhatsApp şi accesarea mesageriei vocale a victimei.
WhatsApp este considerată una din cele mai sigure aplicaţii de acest gen, cu toate că Facebook a admis, zilele trecute, faptul că a oferit hackerilor acces la 50 de milioane de conturi.

Experţii în securitate de la Sophos, un dezvoltator și furnizor de securitate din Marea Britanie, au atras atenţia asupra unor probleme ale WhatsApp care pot lăsa utilizatorii fără cont. 

Ca să acceseze mesajele, un hacker are nevoie doar de numărul de telefon. 

  • "Când aplicaţia este instalată, trimite prin SMS un cod de verificare a numărului de telefon, cod format din şase cifre. În mod normal, oricine ar observa că primeşte un mesaj, dar cercetătorii spun că hackerii acţionează doar noaptea, având astfel acces la contul oricui de pe telefonul lor. Ei pot reuşi chiar să blocheze astfel utilizatorul, încât să nu-şi mai poată accesa contul", scriu jurnaliştii britanici de la The Sun, potrivit digi24.

În prezent, WhatsApp este lider pe piaţa aplicaţiilor de mesagerie instantă: are peste 1,5 miliarde de utilizatori care îşi trimit zilnic în jur de 60 de miliarde de mesaje. 

comentarii
1 comentarii

De unde au scos astia ca whatsapp este cea mai sigura aplicatie?? Si un copil poate intra pe contul tau daca are un anumit soft
th
10.10.2018 09:03
Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia