logo
Avanpremieră la ITO 2018. Pr. Necula: "Când se lovește în structura voastră sufletească, se lovește în rezistența împotriva uciderii din culpă a Învierii”
Sorana MAIER
8432 vizualizari
Avanpremieră la ITO 2018. Pr. Necula:

Peste 250 de tineri din județele Sibiu și Brașov au participat sâmbătă la Sibiu, la cea de-a treia ediție a Întâlnirii tinerilor din Arhiepiscopia Sibiului, eveniment intitulat „Bucuria Tinereții".
Întâlnirea a făcut parte din evenimentele care pregătesc Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Întreaga lume de la Sibiu din 2018.

  • Nu vom fi liberi până când nu ni se întorc morții acasă. De aceea tema Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din întreaga lumea de anul viitor are ca fundament unitatea de neam în Hristos și în Biserică. Trebuie să fiți foarte atenți: când se lovește în structura voastră sufletească, se lovește în rezistența voastră împotriva acestei ucideri din culpă a Învierii”, a spus părintele Constantin Necula, în cadrul unei conferinţe pe care a suţinut-o în faţa tinerilor.

Mulţi dintre cei prezenţi la evenimentul organizat de Organizația Tinerilor din Sibiu (OTS) împreună cu Departamentul de tineret al eparhiei au venit îmbrăcaţi în costum popular românesc.


"Hainele populare sunt la fel de sfinte ca și veșmintele preoțești"

Sfinții Mărturisitori Ardeleni au fost prăznuiți sâmbătă, la Catedrala mitropolitană din Sibiu prin Sfânta Liturghie oficiată de IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, potrivit mitropolia-ardealului.ro. 

  • Sărbătoarea aceasta a devenit una a mărturisirii. Noi avem nevoie și de mărturisirea voastră, poate mai mult ca oricând. De câte ori ne întâlnim, de câte ori ne încojurați, cu atât mai mult când sunteți împreună și îmbrăcați tradițional  românește sunt prezenți cu noi moșii și strămoșii noștri, cu toate tradițiile lor sfinte. Hainele acestea populare sunt la fel de sfinte ca și veșmintele preoțești. Ele sunt sfințite de credința moșilor și strămoșilor noștri”,  a spus IPS Mitropolitul Laurențiu Streza.

Răspunsurile liturgice au fost date corul OTS, iar la final IPS Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe tineri și le-a mulțumit pentru dragostea lor față de Biserica străbună și față de valorile neamului românesc, potrivit portalului Mitropoliei Ardealului.
Alături de tineri s-au aflat preoți, profesori și oaspeți, inspectorul școlar general al județului Sibiu, Claudia Simtion și inspectorul de Religie, Gabriela Frățilă.

20 de ani: Tot fără autostrăzi şi politicieni corupţi

Întrebat de tinerii prezenți sâmbătă la evenimentul de la Facultatea de Teologie din Sibiu cum vede România peste 20 de ani, preotul Necula a răspuns: "Tot fără autostrăzi, tot cu politicieni corupți. (...) Nu suntem în stare să schimbăm decât din o sută în o sută de ani. În schimb, România cealaltă, pe care o văd foarte bine, va avea tot tineri inimoși. (...) Vreau să aveți încredere că 20 de ani nu semnifică nimic. Pentru o istorie, 20 de ani sunt cât o stație de autobuz", potrivit agerpres.ro.
Preotul Constantin Necula le-a vorbit tinerilor despre importanța bisericii, a ortodoxiei, dar și despre Sfinții ardeleni și cei întemnițați pentru rezistența creștină, notează aceeaşi sursă.

Foto: Dragoş Dumitru

 


comentarii
1 comentarii

Oboseala explică de ce la iesirea cu darurile incepe cu mortii si corectează cu vii.Nici Adrian Paunescu nu ajunsese la asa performanta.
TOTUN PAUNESCU
24.10.2017 11:02
Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia