Tribuna
Auxiliarele elevilor ar putea fi înlocuite cu un pachet educațional
Auxiliarele elevilor ar putea fi înlocuite cu un pachet educațional

Manualul, ghidul profesorului și un caiet de lucru o să conțină pachetul educațional pe care Ministerul Educației Naționale vrea să-l introducă pentru a rezolva problema auxiliarelor. Inițiativa MEN vine în urma reclamațiilor privind auxiliarele pentru care părinții sunt nevoiți să plătească. 

Ministrul Educației, Pavel Năstase a spus că vrea să ofere elevilor un pachet educațional pentru a rezolva problema auxiliarelor. „Poate, pe viitor, să gândim un pachet educațional care înseamnă manualul, ghidul profesorului și un caiet care să acompanieze manualul respectiv, care să fie livrat elevului la începutul anului școlar și care să nu mai necesite achiziții de materiale auxiliare pe care părinții le fac ulterior. Dar pentru asta trebuie să facem o analiză serioasă și să vedem și impactul bugetar care ar urma. Acest pachet educațional ar înlocui anumite discipline sau pe toate”, a declarat, în Comisia de Învățământ din Parlament, Pavel Năstase, ministrul Educației, citat de Mediafax. 

Ministrul Educației crede că această măsură se impune deoarece auxiliarele sunt scăpate de sub control, iar părinții trebuie să plătească pentru ele. „Avem manuale școlare foarte încărcate, care pleacă de la programe școlare care iarăși sunt exagerat de dezvoltate și care de multe ori nu respectă competențele de bază. Am avut discuții cu inspectorii de specialitate să reducă cât mai mult posibil partea aceasta de conținut a manualelor. Trebuie să intervenim și la clasele I-IV, unde avem manuale noi pentru că părinții și copiii se plictisesc tocmai din cauza conținutului. Noi mai avem și un sistem de auxiliare care vine pe lângă manuale care ar trebui să dea cadrul de predare pentru disciplina respectivă, aceste auxiliare sunt scăpate de sub control și produc efecte negative financiare pentru părinți”, a explicat Pavel Năstase. 

 

Foto: Arhivă Tribuna

 

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA