logo
Autostrada Sibiu – Piteşti: joi ar putea fi desemnaţi constructorii primilor kilometri
Sorana MAIER
2579 vizualizari
Autostrada Sibiu – Piteşti: joi ar putea fi desemnaţi constructorii primilor kilometri

Perioada pentru evaluarea ofertelor pentru construirea capetelor Autostrăzii Sibiu – Piteşti expiră joi, 15 februarie 2018, când CNAIR ar putea anunţa câştigătorii secţiunilor 1 şi 5, deşi pentru prima nu se termină de judecat contestaţia constructorului italian Pizzarotti la Curtea de Apel Bucureşti, anunță economica.net.
Descalificată din cursa pentru secţiunea 1 Sibiu – Boiţa a celei mai aşteptate autostrăzi din România, firma italiană Impresa Pizzarotti a depus pe 22 decembrie 2017 contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), potrivit aceleiași surse.
Pe 16 ianuarie, CNSC i-a respins ca nefondată contestaţia, astfel că firma italiană s-a adresat pe 31 ianuarie Curţii de Apel Bucureşti. Primul termen stabilit în acest dosar este luni, 19 februarie, conform datelor de pe portalul instanţelor de judecată.
În ciuda contestaţiei italienilor, termenul de 15 februarie pentru finalizarea evaluării ofertelor va fi respectat şi în cazul primei secţiuni. "Se menţine termenul", a spus pentru ECONOMICA.NET Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
La finalul anului trecut,  au fost depuse nouă oferte pentru prima secţiune, cuprinsă între Sibiu şi Boiţa (13,17 km) şi cu o valoarea estimată a contractului de 765,8 milioane de lei:
1. Astaldi SpA
2. Construcții SA
3. Asocierea SC Impresa Pizzarotti&C SpA - SC Pizzarotti SA
4. Asocierea Itinera SpA - SC Retter Projectmanagement SRL
5. Porr Construct SRL
6. Societa Italiana per Condotte d'Acqua SpA
7. Asocierea SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL - Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA)
8. Asocierea Tirrena Scavi SpA - Toto SpA Costruzioni Generali
9. Asocierea Trameco SA - Vahostav S.K. a.s. – Construcţii Erbaşu S.A. - East Water Drillings SRL

Durata contractului este de 108 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie.

De asemenea, tot atunci au fost depuse și opt oferte pentru secţiunea 5, cuprinsă între Curtea de Argeş şi Piteşti (30,35 km) şi cu o valoare estimată a contractului de 1,83 miliarde de lei.


comentarii
2 comentarii

Cautam imediat moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: cosminsandu027@gmail.com
cosmin
13.02.2018 16:24
JOI NU E 1 APRILIE????????????
No ma,
14.02.2018 02:08
Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia