logo
spartan
Autostrada Sibiu - Piteşti. Contractul pentru tronsonul Sibiu-Boiţa (13,7 km) a fost semnat astăzi la Guvern. "Nu mai tolerăm nicio întârziere!"
Rareș BIŢU
2309 vizualizari
Autostrada Sibiu - Piteşti. Contractul pentru tronsonul Sibiu-Boiţa (13,7 km) a fost semnat astăzi la Guvern.

Contractul pentru realizarea primului tronson al autostrăzii Pitești - Sibiu a fost semnat duminică la Guvern. Primul tronson al autostrăzii Pitești-Sibiu va avea 13,7  kilometri, iar costurile sunt aproximate la 129 de milioane de euro, anunţă hotnews.ro.

Primul contract încheiat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A - CNAIR cu compania Porr Construct SRL vizează realizarea Secțiunii 1 Sibiu - Boița (km 0+000 - km 13+170) din Autostrada Pitești - Sibiu.

Valoarea contractului este de 612.647.863,38 lei fără TVA (129 milioane euro), ceea ce înseamnă un cost/ km de 10 milioane euro fără TVA.
Din cei patru ani necesari pentru realizarea secţiunii 1 Sibiu -Boiţa, un an este prevăzut pentru activitatea de proiectare şi alţi trei pentru execuția lucrărilor. Garanția lucrărilor este de 10 ani (120 luni).

Licitația pentru tronsonul Sibiu-Boiţa al autostrăzii A1 Sibiu-Piteşti, a fost lansată încă din august 2017, împreună cu licitația pentru secțiunea 5 Pitești - Curtea de Argeș.

Traseul autostrăzii va începe în zona localității Șelimbăr, la intersecția cu centura Sibiu. Aliniamentul continuă la vest de DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zona colinară până la km 6, în zona localității Veștem. În continuare, traseul autostrăzii traversează la vest de Tălmaciu, drumul județean DJ 105G, Avrig - Mârşa - Tălmaciu - Sadu, până în zona Boița unde un nod rutier va asigura conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu-Pitești cu DN7.

Autostrada Sibiu-Piteşti va avea 122,1 kilometri şi este împărţită în cinci loturi: Sibiu-Boiţa, Boiţa-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş-Piteşti. Autostrada Sibiu - Piteşti va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

  • "Secțiunea Boița e primul pas concret pentru începerea lucrărilor la prima autostradă care trece munții. Am reușit să alocăm fonduri europene, în ciuda faptul că unii politicieni au încercat blocarea proiectelor europene", a declarat premierul Viorica Dăncilă, la semnarea contractelor.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a explicat că "nu va mai fi tolerată nicio întârziere" și le-a cerut companiilor să nu își mai "bată joc de subcontractorii români".

  • "Nu o să mai tolerăm nicio întârziere. Sunt firme care au reuşit să scurteze timpul de proiectate de la 9 luni la 2 luni. Nu vă mai bateţi joc de subcontractorii români. Nu vreau să mai fiu informat că nu sunt plătiţi subcontractorii atâta timp cât statul român plăteşte la timp facturile. Mesajul meu este unul cât se poate de simplu. Guvernarea PSD-ALDE continuă investiţiile şi finalizează proiectele în derulare", a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
comentarii
3 comentarii

BRAVO PSD!!!
Psd
15.04.2019 10:12
Croatia construieste autostrada in munti cu 6 milioane de dolari pe km. Cu DEMINAREA ZONEI cu tot !!!
La noi in zona de dealuri pana la Boita s-a semnat pe dublu !
No comment.

30 ani nici un guvern al Romaniei nu a fost in stare sa faca cele 2 autostrazi strict necesare care sa uneasca Transilvania cu Tara Romaneasca si Moldova.
mda
15.04.2019 10:36
"Noi aici la Bolintin, nu toleram...."etc. Omul asta vorbește sa se afle în treaba, poate în 2 luni se întoarce la spălat vase, nici atunci nu o sa mai tolereze? Vai mama lui de ministru!!!
P. S. Citatul e dintr-un film cu realizări socialiste, aproximativ '86,' 87. Secolul trecut desigur.
Cucu'
15.04.2019 18:40
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia