Tribuna
Autostrada, drumurile naţionale şi judeţene din Sibiu au contracte de deszăpezire
Sorana MAIER
2765 vizualizari
Autostrada, drumurile naţionale şi judeţene din Sibiu au contracte de deszăpezire

Pentru toate drumurile naționale și județene, precum și pentru autostradă există contracte pentru serviciile de deszăpezire, stocurile de materiale antiderapante au fost completate, iar utilajele de deszăpezire sunt pregătite pentru intervenție, anunţă Instituţia Prefectului.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sibiu s-a întrunit joi, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Sibiu, în şedinţă ordinară.
În calitate de preşedinte al CJSU Sibiu, prefectul Adela Muntean le-a cerut membrilor Comitetului să prezinte stadiul pregătirilor pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de normalitate a activităţii socio-economice în sezonul de iarnă 2017-2018.
 În privința infrastructurii feroviare de pe raza județului Sibiu, a fost constituit comandamentul operațional pentru preîntâmpinarea înzăpezirilor și deszăpezire, la nivelul Regulatorului de Circulație CFR Sibiu.


"Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu a solicitat, încă din luna septembrie, comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, constituite în cadrul autorităţilor publice locale din cele 64 de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului, să întreprindă şi să comunice stadiul realizării măsurilor necesare pregătirii pentru iarnă, în special cele care vizează contractarea serviciilor de deszăpezire a drumurilor publice; necesarul de carburanţi, piese de schimb, materiale pentru combaterea poleiului şi înzăpezirii; asigurarea de combustibili necesari încălzirii sediilor unităţilor de învăţământ în sezonul de iarnă; existenţa adăposturilor de noapte pentru persoanele defavorizate şi/sau identificarea locurilor care pot primi o astfel de funcţiune în caz de necesitate", se arată într-un comunicat de presă.

În ţară, contractele pentru deszăpezirea A1 şi A3 contestate


Contractele subsecvente în baza cărora se va desfăşura activitatea pe timp de iarnă la nivel naţional sunt 57, iar până la această dată s-au finalizat şi semnat 39, restul vor fi semnate până în 25 octombrie.
Ultimele două acorduri cadru, pentru Autostrada A1 (Bucureşti-Piteşti) şi A3 (Bucureşti-Ploieşti) sunt în proces de achiziţie, fiind contestate la Curtea de Apel Bucureşti. 
"Până la semnarea lor, activitatea de deszăpezire pe cele două autostrăzi va fi asigurată de către DRDP Bucureşti prin redistribuirea de utilaje de la alte secţii", se arată într-un comunicat al companiei.
Începând de vineri, bazele CNAIR din zonele de munte trebuie să fie asigurate cu utilajele necesare activităţii de deszăpezire, urmând ca până la 1 noiembrie să fie asigurate utilajele necesare şi în restul bazelor, în funcţie de evoluţia vremii.
Până în acest moment stocul de sare este de 77.000 tone. Conform normativului 525/2013, până la data de 1 noiembrie 2017 trebuie asigurate 121.000 tone reprezentând 35% din necesarul total de sare (347.000 tone), mai anunţă CNAIR.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA