Tribuna
Atelier gastronomic de brutărie, susținut de calfele călătoare în Muzeul din Dumbrava Sibiului
Andra MARINESCU
770 vizualizari
Atelier gastronomic de brutărie, susținut de calfele călătoare în Muzeul din Dumbrava Sibiului
Calfele călătoare se vor afla săptămâna viitoare, în perioada 28 - 29 august, în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului.


Calfele vor susține un atelier gostronomic de brutărie.
"Deoarece anul acesta Sibiul poartă titlul de Regiune Gastronomică Europeană, și-au anunțat prezența la Muzeul ASTRA o serie de calfe călătoare din domeniul gastronomic – bucătari, brutari, cofetari – care își doresc să transmită o parte din cunoștințele lor localnicilor și turiștilor interesați de bucătăria tradițională", spun reprezentanții CNM ASTRA.
Participarea la ateliere de brutărie se face pe bază de programare la telefonul brutarului Marcus, 0749 570 252, vorbitor de limbă germană, engleză și franceză. Programările se fac în limita locurilor disponibile (maxim opt persoane/ atelier).
Taxa de  atelier este de 15 lei/persoană.
Împreună cu Marcus vor mai susține demonstrații încă doi brutari.
Evenimentele vor avea loc în zona Târgului de Țară.
Potrivit CNM ASTRA, manifestarea reprezintă o continuare a colaborării începute cu cinci ani în urmă între asociația Casa Calfelor Sibiu și Muzeul ASTRA, cu scopul de a promova vechile bresle de meșteșugari.  Atât în Evul Mediu, cât și acum, calfele călătoare au făcut legătura dintre Sibiu și marile centre meșteșugărești europene.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia