logo
Atelier de antreprenoriat pentru studenții ULBS care vor să își deschidă o afacere
Andra MARINESCU
752 vizualizari
Atelier de antreprenoriat pentru studenții ULBS care vor să își deschidă o afacere
© Răzvan NEGRU
Facultatea de Științe Economice a Universității "Lucian Blaga" din Sibiu va fi gazda atelierului de antreprenoriat "Future Makers 2018", ce va avea loc miercuri, 18 aprilie, între orele 16 - 19. Evenimentul va fi organizat în colaborare cu EduHUB, Asociația Antreprenorială Studențească ULBS, iar pentru a se înscrie tinerii pot intra pe pagina evenimentului.


1.500 de tineri din toată ţara sunt aşteptaţi la cele peste 35 de ateliere de antreprenoriat organizate până în luna mai.
În cadrul Atelierului de Antreprenoriat din Sibiu din 18 aprilie, tinerii din județul Sibiu și nu numai vor găsi un spaţiu de conversaţie despre cum vor evolua diferite industrii şi ce tipuri de soluţii trebuie construite astăzi, care să fie sustenabile în viitor. De asemenea, vor afla mai multe despre cum pot aplica în competiţie şi ce tipuri de idei se caută la "Future Makers".
Alături de echipa "Future Makers" vine la Sibiu şi Alin Apostu, cu experiență în mai multe domenii, precum vânzări, marketing, consultanță și care a lucrat atât în companii multinaționale, cât și în întreprinderi mai mici, ajungând să aibă propria afacere.


Premii de 20.000 de euro


Potrivit organizatorilor, sunt aşteptaţi la atelier tinerii care vor să afle cum pot câştiga unul dintre cele șapte premii, în valoare totală de 20.000 de euro, sunt în căutare de idei de business care să funcţioneze atât astăzi, cât şi în cinci sau zece ani, vor să cunoască alţi tineri pasionaţi de antreprenoriat şi trenduri de viitor sau vor să afle mai multe despre modele de business şi instrumente utile în a dezvolta un plan de business.
Proiectul a pornit de la nevoia de a aduce în România conversația globală despre a patra revoluție industrială şi schimbările sociale generate de aceasta. Ştim că o mare parte dintre meseriile actuale probabil vor dispărea, dar credem că tinerii sunt în poziția de a participa la crearea unora noi şi vrem să ii ajutăm. Un studiu pe care l-am realizat în peste 100 de țări din reţeaua Global Shapers în 2017 arată că 78,6% dintre tineri consideră că tehnologia va crea noi locuri de muncă. Pentru cei mai mulţi, antreprenoriatul şi gândirea antreprenorială reprezintă factorii principali pentru dezvoltarea unui tânăr (40%) alături de accesul la internet şi la rețele de socializare. În acelaşi timp, șase din zece tineri consideră că dezvoltarea tehnologiilor va influenţa în mod direct job-urile/cariera, iar jumătate cred că le va afecta studiul şi modul de învăţare”, explică Oana Țoiu, Curator Global Shapers Bucharest Hub.
În luna mai, 50 de idei finaliste vor fi selectate dintre toate aplicaţiile primite în competiţie. Timp de trei luni, acestea vor intra în programul de incubare unde vor primi sprijin pentru a trece la următoarea etapă de dezvoltare a ideii sau planului de afaceri. "Conectăm echipele din incubator cu alte startup-uri din reţeaua internaţională Global Shapers şi oferim acces la mentori şi antreprenori de succes. La finalul competiţiei, echipele vor avea pitch-uri în faţa juriului. Premiile sunt în valoare de 20.000 de euro şi urmăresc să transforme ideile bune de azi în organizaţiile sustenabile de mâine", mai spun organizatorii.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia