logo
Atât de frig nu a mai fost de 48 de ani! În Sibiu s-au înregistrat -29 de grade Celsius
Laura BUCIU
28199 vizualizari
Atât de frig nu a mai fost de 48 de ani! În Sibiu s-au înregistrat -29 de grade Celsius

La staţia meteorologică din municipiul Sibiu s-a înregistrat, în timpul nopţii trecute, cea mai scăzută temperatură din ultimii 48 de ani pentru această perioadă. Mercurul a coborât în termometre până la -29 de grade Celsius.

Potrivit Mihaielei Stăncescu, meteorolog de serviciu la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, în timpul nopţii de luni spre marţi s-a înregistrat recordul pentru această noapte, de 9 spre 10 ianuarie, temperatură asemănătoare înregistrându-se doar în 1968.

  • „Am avut -29 de grade Celsius. Este cea mai mică temperatură de până acum. Este recordul pentru noaptea de 9 spre 10 ianuarie. Au mai fost -28 de grade Celsius, în 1968. Trebuie precizat că u nu este recordul lunii pentru municipiul Sibiu. Acesta s-a înregistrat în 23 ianuarie 1963, când au fost -31,8 grade Celsius”, a declarat marţi dimineaţa  Mihaiela Stăcescu.

Temperatura din municipiul Sibiu a fost cea mai scăzută din judeţ, la staţia Dumbrăveni înregistrându-se -26 de grade, -24 la Boiţa, -22 de grade la Păltiniş şi -21 la Bâlea Lac, unde, de asemenea, s-a înregistrat un record pentru noaptea de duminică spre luni, când la peste 2000 de metri altitudine s-au înregistrat -25 grade Celsius

Stăncescu a mai spus că temperaturile scăzute sunt „normale pentru perioada aceasta, doar că noi ne-am dezobişnuit în ultimii ani, pentru că am avut ierni calde. E normal ca noi să privim ca ieşit din comun, dar în mod normal, lunile ianuarie şi februarie sunt foarte geroase”.

  • „În general, când vine o masă de origine arctică, cum a fost aceasta, care are o densitate mare în stratul jos al atmosferei, e normal că se cantonează în depresiunile intramontane şi normal că apare fenomenul de inverssiune termică şi la munte e mai cald”, a spus meteorologul Mihaiela Stăncescu.

Vestea bună dată de meteorologi este că de la o zi la alta se va încălzi, astfel încât în weekend temperaturile maxime vor fi pozitive, iar minimele vor fi „rezonabile”.comentarii
1 comentarii

??????????? ?????
?????? ?????? ??????? ???? ???? ? ?????? ??*?? ? ?????? ?? ??????: ?? ??? ?????? ? ???????! ????? ???? ??? ???? ??????, ????????? ?????? ??? ???.
Dunnyzef
10.01.2017 21:53
5.57.218.236
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia