Tribuna
Astra film
„Așteptându-l pe Godot”, al TNRS, jucat la malul mării
„Așteptându-l pe Godot”, al TNRS, jucat la malul mării
© Rares Helici
Teatrul Național "Radu Stanca" va fi prezent, miercuri seară, la Festivalul Internațional de Teatru „Miturile Cetății” din Constanța.


 

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu va prezenta miercuri seară la Constanța, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății”, spectacolul „Așteptându-l pe Godot”, de Samuel Beckett, în regia lui Silviu Purcărete, cu Constantin Chiriac, Marian Râlea, Cristian Stanca și Pali Vecsei în distribuție. Alături de actorii TNRS, din distribuția spectacolului mai fac parte copilul Andrei Văcariu și muzicienii Monica Florescu – Fernandez (pian), Makcim Fernandez – Samodaev (violoncel) și Cosmin Fidileș (vioară). Spectacolul se joacă la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, de la ora 19.

Potrivit TNRS, „Aşteptându-l pe Godot” nu este o piesă cu teză, nu aduce vreo morală pe care să o impună spectatorului, nu ascunde înlăuntrul ei vreo speranţă anume.

"Pentru a înţelege o asemenea piesă, trebuie să vezi în ea imensitatea lumii redusă la dimensiunile propriului tău spirit, iar în cei doi vagabonzi, o umanitate perpetuu ambivalentă. Beckett are grijă să nu ne pună la dispoziţie cheia evenimentelor pe care o căutăm permanent şi îşi demonstrează ingeniozitatea tehnică jucîndu-se cu aşteptările noastre. „Aşteptându-l pe Godot” are puterea unei adaptabilităţi infinite. Piesa vorbeşte despre sentimente şi emoţii rămase până acum neexprimate, dar pe care, cu Beckett ca ghid, le putem recunoaşte ca ale noastre... Aşteptarea lui Godot – o invocare, un reflex, un paravan", spun reprezentanții Teatrului Național "Radu Stanca" din Sibiu.

Constantin Chiriac, recital de poezie la Muzeul de Artă Constanța

În plus, tot la malul mării, actorul Constantin Chiriac, director general al TNRS și președinte al FITS, va susține vineri, 28 iunie, de la ora 17.30, la Muzeul de Artă Constanța, recitalul de poezie „Domnule și frate Eminescu”.

Recitalul este construit ca un dialog între Mihai Eminescu şi Ion Creangă, explorând legătura creatoare şi prietenia unică dintre cei doi mari artiști români. "Vor fi prezentate fragmente ale scrisorilor și scrierilor lui Ion Creangă ("Amintiri din copilărie") și din versuri ale poeziilor lui Mihai Eminescu ("Speranța", "Glossă", "Trecut-au anii", "Revedere", "Alei mică, alei dragă", "Urât și sărăcie"), dar și a unei poezii de Marin Sorescu ("Noi, ce îngrozitori de mari") și a unei poezii a lui Anton Pann ("Povestea vorbei"). Spectacolul este un omagiu adus marelui nostru poet național", transmite TNRS.


 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia