Tribuna
Arde Catedrala Notre-Dame din Paris! Una dintre turle și acoperișul s-au prăbușit. "Nu va mai rămâne nimic din structura ei"
Arde Catedrala Notre-Dame din Paris! Una dintre turle și acoperișul s-au prăbușit.

Catedrala Notre-Dame din Capitala Franţei a fost cuprinsă de flăcări luni seara. Cauzele incendiului nu sunt deocamdată cunoscute, însă oficialii cred că ar putea avea legătură cu lucrările de renovare. Un istoric francez a declarat că asistăm la prăbușirea "celui mai vizitat monument istoric din lume". 

Procurorii francezi au deschis o investigaţie pentru a afla cauza incendiului de la catedrala Notre-Dame, informează Associated Press, citată de digi24. De asemenea, UNESCO a informat luni că “este alături de Franţa pentru a salva şi restaura” catedrala, pe care a descris-o ca fiind “un monument de nepreţuit”

Incendiul violent de la Catedrala Notre-Dame din Paris i-a șocat pe francezi, care au văzut cum un simbol al istoriei lor se prăbușește chiar sub ochii lor, sub flăcările de nestăvilit care au cuprins edificiul. Oamenii au privit cu ochii în lacrimi cum una dintre turlele Catedralei Notre-Dame, dar și acoperișul se prăbușesc. Pe internet au început să apară imagini cu oamenii care s-au strâns în fața Notre Dame și se roagă, cu lacrimi în ochi.
Andre Finot, purtătorul de cuvânt al Catedralei Notre Dame, a declarat, pentru presa franceză, că nu va mai rămâne nimic din edificiul cuprins de flăcări. „Totul arde, nu va mai rămâne nimic din structura ei”, a spus acesta, potrivit The Guardian.

"Starea de spirit în stradă este una dezolantă," a povestit pentru Digi24 Iulian Bisericaru, un român care este martor la dezastrul de la Notre-Dame. 
Întregul acoperiş al Catedralei Notre-Dame din Paris s-a prăbuşit, ars de flăcările care au cuprins luni seara clădirea veche de secole, transmite Reuters, citat de Agerpres.

"Practic, întregul acoperiş a dispărut. Nu văd nici o speranţă pentru clădire", a spus Jacek Poltorak, martor ocular, care privea focul de la balconul de la etajul cinci al unei clădiri aflate în apropiere de faţada sudică a catedralei, unul dintre cele mai vizitate obiective din Franţa.
Pompierii se luptă să stingă incendiul. Un nor imens de fum s-a înălţat deasupra oraşului, iar cenuşa a căzut pe o suprafaţă mare. Parisienii au urmărit neputincioşi, mulţi dintre ei rămaşi fără cuvinte din cauza şocului.
Potrivit martorilor, tot acoperișul catedralei s-a prăbușit, iar pompierii nu reușesc să stăpânească flăcările care se întind cu repeziciune.

Emmanuel Macron, președintele Franței, și-a anulat discursul pe care trebuie să-l susțină luni seara despre protestele din Franța și este așteptat să sosească la locul incendiului. Acesta a postat pe pagina de Twitter un mesaj: "Mă gândesc la toți catolicii și la toți francezii. Asemeni tuturor compatrioților noștri, sunt foarte trist în această seară să văd arzând o parte din noi."

La rândul său, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a precizat că este “oribil“ să vadă incendiul de la Notre-Dame din Paris. “Oribil să văd incendiul de la Notre-Dame din Paris. Poate elicoptere ale pompierilor ar putea fi folosite pentru a stinge incendiul. Trebuie acţionat rapid”, a transmis Trump.

Primarul Anne Hidalgo a declarat că pompierii încearcă să controleze „un incendiu teribil” la Notre-Dame şi a făcut apel la locuitorii capitalei să evite zona catedralei.


comentarii
1 comentarii

In jurul anului 1200, in Sibiu si imprejurimi au aparut Abatia manastirii C^rta , Cetatea Cisnadioara , Turnul Sfatului si altele. E drept ca Ardealul avea doar 200.000 locuitori, nu 13 milioane, cat avea atunci Franta.
Mentat
17.04.2019 11:19
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia