Tribuna
Arcaș despre Șovăială: „Când era consilier județean era legat la ochi sau circula doar cu racheta?"
Arcaș despre Șovăială: „Când era consilier județean era legat la ochi sau circula doar cu racheta?
© PSD Sibiu

Senatorul PSD, Viorel Arcaș, îi răspunde deputatului PNL, Constantin Șovăială, în legătura cu centura Mediașului. După ce liberalul a luat atitudine pe facebook, Arcaș îi atrage atenția că facebook-ul nu va rezolva problema, ci faptele din Parlament. Mai mult, Arcaș îl întreabă pe Șovăială dacă abia acum a descoperit aglomerația din trafic: „Când era consilier județean era legat la ochi sau circula doar cu racheta?”.

Redăm punctul de vedere al senatorului Viorel Arcaș: 

„Sunt mirat că abia azi, în mijlocul anului 2018, domnul deputat liberal, fost democrat-liberal, Constantin Şovăială, şi-a găsit curajul să vorbească despre tărăgănarea construirii Centurii Ocolitoare Mediaş. A avut nevoie de o vizită scurtă în oraşul nostru, la casa memorială a inventatorului rachetei cu combustibil „Hermann Oberth", supranumit şi părintele zborurilor spaţiale, ca deputatul PNL Şovăială (nesiguranţă, ezitare, îndoială, eschivare, sustragere) să îşi exprime uimirea faţă de starea drumurilor. Ne întrebăm, pe bună dreptate, dacă în vremea când a fost consilier judeţean şi a avut pâinea şi cuţitul în mână era legat la ochi sau circula doar cu racheta? În fugitiva sa deplasare a realizat că pe Terra circulaţia autovehiculelor se face anovoios, fiind obligat să stea în trafic mai multe zeci de minute.

Iritat, azi, deputat liberal Constantin Şovăială a reacţionat faţă de această situtie, hotărându-se să facă opoziţie... pe Facebook. Caci, na, ce e mai uşor de făcut decât să arunci cu vorbe fără acoperire. Nu i-a spus nimeni că vorba multă e sărăcia omului, de aceea, poate, se şi laudă că acordă des audienţe la biroul său parlamentar, crezând probabil că privilegiul oferit oamenilor de a plânge pe umărul său ţine de foame. Domnule deputat, eraţi mult mai convingător în acest demers de defăimare dacă ne relataţi ce paşi şi cu ce rezultate aţi întreprins dumneavoastră, în calitate de consilier judeţean, în perioada în care aţi fost la putere alături de susţinătorii portocalii ai domniei voastre. Zece ani aţi tăcut, iar azi faceţi pe lupul moralist.

Haideţi să vă spun eu ce s-a făcut! PSD a aprobat în 2004 un studiu de fezabilitate pentru executarea Centurii Mediaş cu bani nerambursabili de la Banca Mondială. Din nefericire, a venit la putere protectorul dumneavoastră, Traian Băsescu, fost ministru al transporturilor care a aruncat la gunoi această oportunitate. În calitate de senator am făcut nenumărate interpelări (ultima chiar ieri) în care aduc argumente, solicit, cer, pledez pentru construirea acestei centuri. Mai mult, anul acesta am alocat, printr-un amendament iniţiat de mine la Legea Bugetului, o sumă importantă de bani pentru construirea Centurii Mediaş. 50 de milioane de lei. Bani direcţionaţi special pentru construirea acestui obiectiv, care, da!, este foarte important pentru mine. Să nu vă amăgiţi că Mediaş înseamnă ceva pentru dumneavoastră, să nu îi înşelaţi pe oameni că vă pasă de drumurile lor, de viaţa lor. Mediaşul este casa mea, viaţa mea şi chiar dacă vă vine greu să credeţi, de pe scaunul confortabil de culoare galben-albastră pe care îl ocupaţi astăzi, centura Mediaş este o prioritate pentru mine. Aş fi apreciat infinit mai mult gestul dumneavoastră dacă v-aţi fi alăturat demersului meu de a construi Centura Mediaş. De dragul alegătorilor cărora vă adresaţi. Aţi fi fost mai credibil faţă de oamenii care ne-au trimis în Parlament să luptăm împreună pentru interesele lor, nu să ne jignim şi să aruncăm cu pietre. Oamenii de bună credinţă realizează, fiţi sigur, manipularea şi gândurile necurate ale demersului dvs. Faptele, domnule deputat, faptele sunt cele care spun despre noi ce fel de oameni suntem, iar ceea ce faceţi dumneavoastră, nu vă onorează”.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA