Tribuna
Aproape 120 de permise de conducere, reținute în weekend de Poliția Sibiu
Aproape 120 de permise de conducere, reținute în weekend de Poliția Sibiu
© Arhiva Tribuna

În perioada 5 – 11 februarie, polițiștii rutieri sibieni au desfășurat acțiuni de combatere a principalelor cauze generatoare de accidente de circulație. Au fost constatate 26 de infracțiuni la regimul rutier, au fost reținute 118 permise de conducere și au fost aplicate aproximativ 1.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de 246.000 de lei.

Acțiunile s-au desfășurat pe raza întregului județ, cele mai multe permise de conducere, 47, fiind reținute în urma depășirilor neregulamentare.

Un număr de 20 de șoferi au fost depistați conducând sub influența alcoolului, 19 nu au acordat prioritate pietonilor, 14 au încălcat regimul legal de viteză cu peste 50 km/h, 10 nu au acordat prioritate autovehiculelor, 4 nu au respectat culoarea roșu a semaforului, alți 4 șoferi alegându-se cu dreptul de a conduce suspendat pentru alte abateri.

 

Beți la volan și adolescenți cu arme

 

În 10 februarie, în jurul orei 3, în municipiul Mediaș, polițiștii au verificat șofer în vârstă de 30 de ani, domiciliat în orașul Copșa Mică, aflat la volanul unui autoturism pe strada Stadionului.  La testarea alcoolscopică, rezultatul a fost de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele șoferului întocmindu-se dosar penal de cercetare pentru conducere sub influența alcoolului.

În aceeași zi, tot în jurul orei 3, pe DN 14, în comuna Axente Sever, polițiștii rutieri au depistat un tânăr în vârstă de 16 ani, domiciliat în orașul Copșa Mică, aflat la volanul unui autoturism neînmatriculat. Asupra tânărului aflat la volan au fost depistate un pistol cu bile și un pistol cu gaz, arme supuse regimului autorizării și pentru care nu a putut prezenta permis de port armă.

Cele două arme au fost confiscate, iar pe numele tânărului s-au întocmit un dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și un dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

Tot în 10 februarie, în jurul orei 4, în localitatea Ocna Sibiului, pe strada Mihai Viteazu, a fost depistat un alt conducător auto, localnic în vârstă de 52 de ani, aflat sub influența alcoolului. Rezultatul testării alcoolscopice a fost de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind în prezent cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului.

În jurul orei 12, pe raza localității Arpașu de Sus, polițiștii au depistat un minor în vârstă de 14 ani, care conducea un autoturism în centrul localității. În cauză a fost întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

De asemenea, în jurul orei 22, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe Șoseaua Alba Iulia de către un bărbat în vârstă de 27 de ani, din județul Neamț. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat, iar autorizația de circulație provizorie a autoturismului era expirată din cursul lunii august 2017.

Șoferul s-a ales cu dosar penal fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat, respectiv conducerea unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

 

Sâmbăta, în ilegalitate

 

Sâmbătă, în 11 februarie, în jurul orei 2, în localitatea Orlat, polițiștii rutieri au depistat un localnic în vârstă de 28 de ani, care conducea un autoturism pe strada Grănicerilor. La testarea alcoolscopică a șoferului, rezultatul a fost de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză întocmindu-se dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 5.30, pe raza localității Târnava, a fost oprit pentru control în trafic un localnic în vârstă de 24 de ani, aflat la volanul unui autoturism pe strada Mihai Eminescu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere. De asemenea, la testarea alcoolscopică a prezentat un rezultat de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele celui aflat la volan s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La ora 8, în municipiul Sibiu, pe strada Abatorului, polițiștii au depistat un conducător auto care emana un puternic miros de alcool. Sibianul în vârstă de 31 de ani a refuzat testarea alcoolscopică, dar și recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, motiv pentru care, pe numele său, a fost întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de recoltare probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Tot sâmbătă, dar după-amiaza, în jurul orei 17,00,  în localitatea Hosman, polițiștii au depistat în trafic un localnic în vârstă de 21 de ani care conducea un autoturism deși nu deține permis de conducere.

Pe numele persoanei în cauză s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Seara, în jurul orei 23, în localitatea Bruiu, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 36 de ani, domiciliat în localitatea Porumbacu de Sus. Întrucât bărbatul nu deține permis de conducere, pe numele său s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

În momentul opririi, polițiștii au stabilit că bărbatul era însoțit de către proprietara autoturismului, o femeie în vârstă de 43 de ani, localnică, aceasta având cunoștință despre faptul că cel care a condus nu deține permis. Pe numele proprietarei autoturismului a fost întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice de către o persoană despre care știe că nu deține permis de conducere.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA