Tribuna
Anul trecut, la Sibiu, am avut radiaţii „normale”, sub nivelul de atenţionare
Anul trecut, la Sibiu, am avut radiaţii „normale”, sub nivelul de atenţionare
© pixabay.com
Agenţia Pentru protecţia Mediului Sibiu anunţă că valorile radiaţiilor măsurate la nivelul anului 2018 în laboratorul său de radioactivitate s-au situat sub nivelul de atenţionare stabilit de legislaţia specifică.

În scopul monitorizării impactului pe care radiaţiile îl produc asupra mediului, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului are dezvoltat un Sistem Naţional de Supraveghere a Radioactivităţii Mediului implementat în fiecare judeţ. Staţia de Radioactivitate a Mediului Sibiu şi-a început activitatea în martie 1992. În cadrul staţiei se derulează un program standard de supraveghere a radioactivităţii mediului de 11ore/zi,  aşa cum este stipulat de legislaţia în vigoare.
Obiectivele generale ale monitorizării radioactivităţii mediului sunt urmărirea continuă a nivelurilor de radioactivitate naturală, importante în evaluarea consecinţelor unei situaţii de urgenţă radiologică, detectarea rapidă a oricăror creşteri cu semnificaţie radiologică a nivelurilor de radioactivitate a mediului, notificarea rapidă a factorilor de decizie în situaţie de urgenţă radiologică şi furnizarea de informaţii către public.
Monitorizarea calităţii aerului din punct de vedere al radioactivităţii se realizează prin efectuarea de determinări automate ale debitului dozei gama, determinări beta globale asupra aerosolilor atmosferici, precum şi asupra depunerilor atmosferice totale (umede şi uscate) mai transmite Ioan Frătici, directorul executiv al APM Sibiu. (D.C.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia