logo
Angajatorii sibieni au o singură pretenţie de la candidaţi: "Seriozitatea, că restul se învaţă!"
Andra MARINESCU
2590 vizualizari
Angajatorii sibieni au o singură pretenţie de la candidaţi:
Sibienii au avut de ales, la începutul acestei săptămâni, din aproximativ 2.000 de locuri de muncă, propuse de peste 40 de companii. Târgul de Cariere se încheie astăzi după-amiază la Hotelul Ramada, unde angajatorii din diferite domenii au spus că cea mai importantă calitate a unui candidat este seriozitatea, pentru că, în rest, "totul se învață".


Cele mai multe locuri de muncă au fost disponibile în domeniile IT, Retail, Industrie și Automotive, Software Development și Servicii Clienții.


Cunoaşterea limbilor străine, un avantaj

 

  • "Am venit cu diferite oportunități de dezvoltare pentru cei interesați pe partea de IT și care au diferite cunoștințe în limbi străine, adică engleză, germană și portugheză", a spus Ioana Delia Buda, referent Resurse Umane la Stefanini.

S-au căutat, printre altele, project manageri, șefi de magazin, controlori financiari, graphic designeri, proiectanți, specialiști recrutare, specialiști transporturi, tehnicieni, editori video, consultanți vânzări, manageri de produs, operatori pe calculator, cercetători de piață, dezvoltatori web, contabili, analiști de business, manageri de achiziții, specialiști marketing și solution architects.

  • "Noi am venit cu multe joburi pentru economiști, în Departamentul de contabilitate și salarizare. Sperăm ca și așteptările noastre să fie îndeplinite, să avem parte de cât mai mulți candidați calificați. În general, cei interesați sunt din domeniul Software și studenți în căutare de oportunități. Pentru noi, experiența este un plus, dar nu un factor eliminatoriu. Importante sunt dorința de muncă, motivația, studiile în zona economică și cunoașterea limbii engleze la nivel avansat", spune Roxana Boangăr, analist recrutare la Azets.

Cel mai important criteriu pe care trebuie să îl îndeplinească candidații este, însă, seriozitatea. "Principala calitate pe care o caută angajatorii este seriozitatea, pentru că ei spun că orice se poate învăța atâta timp cât oamenii sunt serioși", a explicat Ioana Oros, purtătorul de cuvânt al Târgului de Cariere.
Cei mai mulţi candidaţi au fost tineri, care au ales să vină să stea faţă în faţă cu angajatorii şi să afle mai multe despre oportunităţile propuse.

  • "Eu caut un loc de muncă în domeniul comunicării sau ca operator calculator. Mi-ar plăcea să lucrez în relații cu clienții, să am un salariu de minim 2000 lei în mână", spune Sandra.


Despre demisii, la TdC


La fel ca anul trecut, Târgul de Cariere a adus la Ramada şi un stand cu demisii, unde participanţii au povestit cu psihologii despre cariera pe care o au sau o visează, despre nemulţumirile la locul de muncă şi posibilităţi de dezvoltare.

"Standul de demisii oferă o orientare spre drumul profesional potrivit pentru fiecare candidat care vine aici. Noi povestim despre personalitatea lor, interesele, valorile lor. Încercăm să vedem ce opțiune profesională ar fi bună pentru ei, dar în același timp, dacă lucrează, încercăm să vedem cum este acel om la locul de muncă, dacă este mulțumit de condiții, dacă relația cu superiorul şi colegii e în ordine", spune psihologul Valetina Sava.
La Târgul de Cariere Sibiu au recrutat companii precum Star Transmission, Lidl,  BearingPoint, Stefanini, Porsche Engineering, Bertrandt, Siemens, Penny, IN TIME, Hornbach, NTN SNR Rumlenți, Veeam, Tyssenkrupp, Elektroboit și multe altele.

 [image=111040]


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia