logo
Angajatorii caută candidați serioși și dornici să se dezvolte profesional
Andra MARINESCU
2336 vizualizari
Angajatorii caută candidați serioși și dornici să se dezvolte profesional
Marți s-a deschis, la Sala Transilvania, Târgul de Cariere, un eveniment care își sărbătorește anul acesta majoratul la Sibiu și care se va derula și miercuri, între orele 9 - 17. Peste 35 de companii și organizații participă la TDC 2018, cele mai multe locuri de muncă fiind oferite în Producție și Automotive. Cei mai mulți angajatori nu caută neapărat experiență în domeniu, ci seriozitate și dorință de dezvoltare profesională.


 

Anul acesta, TDC se adresează îndeosebi pasionaților de tehnologie.

Sunt din ce în ce mai multe companii din domeniul IT care caută viitori colegi și la Sibiu. Am observat, din experiența ultimilor ani de evenimente, că piața din Cluj-Napoca, cel mai important centru de IT din Ardeal, este saturată, așa că angajatorii din acest sector migrează către alte orașe din apropiere, cum ar fi Sibiu, Brașov sau Târgu-Mureș”, spune Ioana Oros, membru dal echipei de organizate a Târgului de Cariere Sibiu.

Angajatorii caută ca aplicanții să fie serioși, punctuali, comunicativi și dornici să învețe și să se dezvolte profesional.

Suntem de zece ani pe piața din România și căutăm oameni de 10, dornici să muncească și să își dezvolte o carieră, să își îmbunătățească cunoștințele, să lucreze într-un mediu interactiv și prietenos”, spune Roxana Boangăr, recrutor angajat la Azets, o companie care, în România, are sedii deschise în Sibiu, Timișoara, Brașov și Alba Iulia și care caută îndeosebi consultanți salarizare, economiști contabili și consultanți IT.

Contează ca un job să fie axat pe o pasiune

Kuka Automatizare România SRL, o firmă care se ocupă de producerea subansamblelor auto pentru punerea în funcțiune a liniilor de producție, caută oameni “pasionați de joburile lor”. Până la urmă, contează ca un job să fie axat pe o pasiune, în care omul să investească mai mult timp, să nu își dorească doar un salariu și anumite beneficii. Să își dorească să evolueze profesional. Oferim în cadrul firmei mai multe cursuri în acest sens, atât pe partea de limbi străine, cât și pe calificare sau poate chiar aprofundarea cunoștințelor, spun reprezentanții companiei.

Continental vrea mai mulți angajați pâîn 2019

La Târgul de Cariere de la Sibiu a fost prezent și standul celor de la Continental, o companie care numără în orașul de pe Cibin circa 4.000 de angajați și care își dorește să se exindă pâîn 2019. “Recrutăm cam din toate domeniile, atât pe partea de producție, cât și pe partea de cercetare și dezvoltare. Recrutăm ingineri, operatori și tehnicieni. Candidații la posturile de operator ar fi ideal să fi absolvit un liceu tehnic sau să aibă experiență. Dar nu este nicio problemă dacă nu au aceste avantaje, pentru că noi organizăm training-uri. Ne propunem ca pâîn 2019 să creștem pe toate ariile. În momentul de față, avem aproximativ 19.700 de angajați în România, dar plănuim să creștem cu încă 1.500. Cei mai mulți vor fi la Sibiu, că aici e una dintre cele mai mari locații Continental, spune Alice Nistor, reprezentantă a Continental Automative Systems Sibiu.

Se caută și vorbitorii de limbi mai puțin circulate

Târgul de Cariere aduce oportunități de angajare și pentru vorbitorii de limbi mai puțin circulate. De pildă, compania Sykes caută vorbitori de albaneză, greacă, croată și slovacă. Aceasta organizează cursuri de limba germană în vederea angajării ulterioare. Cursul este destinat sibienilor vorbitori de limba germană la nivel intermediar.

Nu lipsesc nici oportunitățile de angajare în retail. Leroy Merlin, de exemplu, are peste 20 de poziții libere pentru Sibiu. Angajatorul caută lucrători comerciali, dar și manageri de departament.

Star Transmission, Continental, Kaufland, Swoboda, Bertrandt, Be-aringPoint, Sykes, Odu Rom Manufacturing, Tyssenkrupp, Leroy Merlin, Stefanini, Azets, Elektrobit, E.ON România, Harting, McDonald’s, Kuka, Ceprocs, Marquardt, Arvato, Kromberg&Schubert, Lugera, Agenția pentru Dezvol-tare Regională Centru, Profi, ARWA, IFM Electronic, PPRO, Auchan, Hubis Network, Asitel, CGS, 3Soft, Fujikura Automotive România, dar și o serie de ONG-uri și instituții sunt prezente la Târgul de Cariere Sibiu, pe 13-14 martie, la Sala Polivalentă Transilvania.

La această ediție, TDC a încheiat un parteneriat strategic și cu Electric Castle, cel mai mare festival de muzică electronică din România.

De asemenea, și Universitatea “Lucian Blaga” are aici un stand, unde îi ajută pe cei care vor să își depună CV-urile la companii să le realizeze cum trebuie.

Intrarea la eveniment este liberă, iar detalii suplimentare se găsesc pe site-ul oficial www.targuldecariere.ro.

FOTO: Răzvan NEGRU

 

 
 
 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia