logo
spartan
Angajații din Asistență Socială au ieșit în stradă, nemulțumiți că nu își primesc sporurile pentru condiții deosebite de muncă
Andra MARINESCU
871 vizualizari
Angajații din Asistență Socială au ieșit în stradă, nemulțumiți că nu își primesc sporurile pentru condiții deosebite de muncă
Aproximativ 30 de angajați în Asistență Socială au ieșit în stradă, în fața sediului Consiliului Județean Sibiu, miercuri dimineață, pentru a-și exprima nemulțumirile referitoare la neacordarea sporurilor pentru condiții deosebite de muncă. Unii dintre ei mărturisesc că au pierdut, din cauza nerespectării OUG 153/ 2018, chiar și 1.000 de lei din salariu.


 

"Am epuizat toate metodele de comunicare cu instituțiile statului. Noi ne referima stăzi la neacordarea sporurilor pentru condiții deosebite de muncă oamenilor din Asistența Socială. Cei mai privați de acest drept sunt angajații din Centrul de la Râu Vadului. Angajații de acolo lucrează foarte greu, au 140 de beneficiari cu retard grav și foarte grav. Le-au fost tăiate sporurile în 2016, iar acum nu au niciun spor pentru condiții deosebite. Aveau și un spor de izolare, și acela a fost tăiat. Majoritatea sunt îngrijitoare și infirmiere. Se duc acasă cu un salariu de mizerie, cu 1600 - 1700 lei în mână. Dacă s-ar acorda aceste sporuri, salariul ar crește și ar fi un salariu decent", spune Dana Vasile, secretar al Sindicatului Sanitas.

Protestul din fața Consiliului Județean Sibiu a durat aproximativ două ore, timp în care angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au purtat pancarte pe care au scris "Vrem sporul de condiții vătămătoare conform legii!", "Respectați legea!" și "Lucrăm cu beneficiar cu retard grav/ sever".

"Noi ne dorim să ni se acorde sporurile, e dreptul nostru. Nu vrem altceva! Lucrăm din 2016 cu spor 0. Nu se poate așa ceva la un serviciu unde ai de a face cu bolnavii cu retard mintal chiar grav, sever. Sunt bolnavi care nu știu să vorbească, să se îmbrace. La noi sunt cei mai gravi. Lucrăm și câte o asistentă la 140 de beneficiari, că nu e personal. Și nici sporuri nu sunt! Eu am pierdut cam 1.000 de lei în 2016. Și se simte!", spune Vasilica Tocăneș, angajată la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Rîu Vadului încă din anul 2004.

Recent, Consiliul Județean Sibiu a transmis un comunicat de presă prin care a precizat că Guvernul a aprobat prin HG 848/01.11.2018 o alocare de 3.609.000 lei din fondul de rezervă pentru suplimentarea sumelor necesare finanțării cheltuielilor pentru susținerea sistemului de protecție a copilului precum și a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap.

"Deși alocările sunt sub necesarul minim solicitat (8.624.440 lei), Consiliul Județean Sibiu a cerut în regim de urgență către DGASPC Sibiu actualizarea datelor privind dimensionarea și argumentarea sporurilor salariale pe familii ocupaționale, precum și centralizarea acestora valoric și după natura lor, în așa fel încât acestea să poată fi plătite începând cu luna noiembrie 2018", se arăta în comunicatul de presă remis pe adresa redacției.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia