Tribuna
Andrei Gheorghe a murit după un stop cardio-respirator. Jurnalistul avea 56 de ani
Andrei Gheorghe a murit după un stop cardio-respirator. Jurnalistul avea 56 de ani

Prezentatorul şi realizatorul de radio şi televiziune a fost găsit în baie luni seara fără suflare, în urma unui stop cardio-respirator. Apelul la 112 a venit puțin după ora 22.00. Oamenii legii spun că deschid dosar penal pentru moarte suspectă.

Născut în Rusia, Andrei Gheorghe a fost unul dintre numele sonore ale radioului și televiziunii din România, realizator de filme documentare, de scurt și lung metraj.
Tatăl lui, originar din România, a studiat la școala de aviație din Lipețk, Rusia, iar mama sa rusoaică fiind, era chiar fiica comandantului școlii de aviație. Andrei Gheorghe a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția rusă-engleză), Universitatea din București.

Între 1991 și 1993 a fost reporter special la Radio Constanța și a realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanța (1993- 1996; "Videomania", "Vineri 13"). Pro FM București (1996-2002;"Midnight Killer" "13-14"), și "Lanțul Slăbiciunilor" la Pro TV.
În 2002 și 2003 a realizat la Antena 1 emisiunea "Gheorghe" și emisiunea "13-14 cu Andrei", mai întâi la Radio 21, și apoi în perioada 2005-2006, la Radio Total.

A avut un rol secundar în filmele „Amen” al lui Costa Gavras, Tinerețe fără tinerețe al lui Francis Ford Coppola (film aflat în faza de preproducție) și a colaborat cu Paraziții pentru albumul Irefutabil. În 2004 este consilier media și realizator de emisiuni ("Politica, frate!" și "Am o știre pentru tine!") la Realitatea TV.

A scris la "Academia Cațavencu" și în ghidul "24-FUN". În afară de realizarea de emisiuni radio și TV, a deținut funcții de conducere la posturile unde a lucrat: director general al Radio Sky Constanța și Pro FM București, director de programe al trustului Media Pro, consilier în probleme de marketing la Antena 1 București. În 2006 în colecția "Ego Publicistică" de la Polirom a apărut volumul "Midnight Killer - Banalitatea s-a născut la oraș", însoțit de un CD audio.

  • "În jurul orei 22.15, poliţiştii IPJ Ilfov au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că în localitatea Voluntari a fost găsită o persoană decedată. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, pentru a stabili identitatea persoanei şi cauzele producerii decesului“, potrivit Antena 3.

Cu pizza la DNA, în 2015

Realizatorul de radio Andrei Gheorghe s-a dus, marți, 10 februarie 2015, la sediul Direcției Naționale Anticorupție cu mai multe cutii de pizza, pe care le-a oferit în semn de mulțumire. Acesta a spus la acea dată că respectivele cutii de pizza le va da procurorilor drept mulțumire pentru munca pe care au depus-o.

Ultima postare

  • „Totul trece. În cazul de față, a trecut și ultima interdicție și după 30 de zile vă spun iarășu „salutare!”. M-am întors și sunt același, cu aceleași ocupații. Voi continua să trollez demnitari, medici, profesori, popi, îngeri, catedrale, antisemiți, homofobi, legionari, negaționiști și alte asemenea făpturi imbecile. Cu drag, AG”, a scris Andrei Gheorghe în 19 februarie, pe Facebook.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia