Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
ANAF vrea impozitarea nunţilor: cât plătesc tinerii căsătoriţi pentru fotografii, restaurant, ceremonie religioasă şi muzicanţi! Teodorovici: "O imbecilitate, o hăituială!"
ANAF vrea impozitarea nunţilor: cât plătesc tinerii căsătoriţi pentru fotografii, restaurant, ceremonie religioasă şi muzicanţi! Teodorovici:

Gata: s-a prins Fiscul cine trebuie luat de guler. Ce evaziune de ocazie, ce evazionişti cu vocaţie, ce borfaşi lăsaţi să-şi guste huzurul sub privirea îngăduitoare a legii! În vreme ce marii datornici, cei deveniţi tradiţionali, au restanţe de sute de milioane de euro la buget, agerii de la ANAF au ajuns la concluzia că tinerii căsătoriţi trebuie musai purecaţi, să spuie clar: cât au plătit pentru muzicanţi, cât au plătit pentru fotografii, cât i-a costat ceremenia religioasă şi cât au lăsat la restaurant

Personal, trag nădejde să aflăm şi cât a scos fiecare pereche de nuntaşi, cât de la socru mare, cât s-a zgârcit naşul, verii din provincie dacă s-au calicit au ba, cât au decartat neamurile miresei vs neamurile lui, tot-tot-tot. Nimic să nu scape neiventariat. 
Între timp, miliardul şi mai bine de euro pe care Digi, de pildă, îl datorează de ceva ani statului se simte bine-mersi şi niciun angajat de la ANAF nu pare dispus să-i facă tihna ţăndări. Companiile care datorează sume imense către bugetul statului n-au de ce să-şi facă griji: Fiscul are o jucărie nouă, iar dacă-i folosită cu cap şi praf în ochi poate, la o adică, să arunce.
Deocamdată, elanul ANAF ia-n cătare tinerii căsătoriţi. Urmează, probabil, ca alţi vigilenţi să ia-n colimator botezurile, dacă tot e să respectăm o ordine firească a lucrurilor. Să spuie mama şi tata de unde au avut ei bani să-şi permită ceremonie religioasă, restaurant, aranjamente florale, ţoale de firmă, amfitrioni, lăutari, meniu şi ce mai înseamnă tot tacâmul. 
Vai de mine! Uite, tocmai îl aud la TV pe Teodorovici opinând că demersul ANAF e  - citez - "o imbecilitate". Aoleu! Hmm, om rău Orlando, tare rău! Nici nu ştiu dacă ar trebui să-i mai menţionez opinia!

  • “Este o imbecilitate a celor de la ANAF chiar daca este in lege. Daca legea spune ca trebuie sa faci acest lucru, trebuia sa il faci inca din 2013, ca sa fii proactiv sa spui ‘domnule’ de azi inainte toti cei care au de gand sa se casatoreasca prin cununie civila trebuie sa declare’, ca omul sa stie. Asta ar trebui sa fie abordare corecta a ANAF-ului”, a afirmat, tranşant, Eugen Teodorovici, potrivit  DCNews.

"Tu greşeşti ca stat şi vii după ani de zile să ce? E o făcătură!"

  • „Tot tu greșești ca stat, ai mii de angajați în sistem și nu ești capabil să anticipezi astfel de situații și acum vii după ani de zile să ce? E o făcătură pe care FISC-ul încearcă să o facă încercând să dea vina pe altcineva decât pe Fisc pentru astfel de acțiune. Sau să spună, domnule, ne-am tezit acum și cine face nunta este obligat să facă o declarație ca dacă ai alte persoane particulare care fac anumite servicii cu ocazia acelui eveniment, foarte bine. Dar fă-o de acum încolo ca omul să știe, nu să vii după cinci ani de zile să bagi frica în tinerii căsătoriți. Până la final de an sau începtul anului viitor, cum am promis, lucrurile se vor schimba. O să fie și mai puțini acolo ca să nu mai aibă timp de astfel de idei”, a mai spus ministrul de Finanţe.

În altă dezordine de idei, urmează probabil ca Fiscul să ia la-ntrebări morţii. Cât i-a costat slujba, de unde au avut bani de masă, operaţii numai bune de reluat la 40 de zile sau măcar la şase luni. 
Iar ca să arate că avântul umblă deja cu pieptul bombat, ANAF a anunţat că a început să trimită tinerilor căsătoriţi formulare în care le cere să menţioneze toate aceste detalii. 
Ca să arate că nu degeaba avântul ăsta surlă deja în toate trâmbiţele din dotare, ANAF a pregătit şi amenzi: dacă nesocotesc voia Fiscului, tinerii însurăţei riscă amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei. Potrivit profit.ro, solicitările ăstea cu damf de ameninţare vizează şi banii încasaţi de preoţi pentru serviciile prestate. Probabil că de gheara ANAF nici coafezele, nici cofetarii şi nici ceilalţi care au uneltit la buna desfăşurare a nunţii nu scapă. 
Era să uit: ANAF vrea să afle de tinerii căsătoriţi şi nume de persoane/firme, numere de telefon, adrese și intermediari. 
Inițiativa ANAF de a trimite astfel de cereri de informații este recentă și aplicată generalizat la nivelul țării, nefiind doar un demers punctual, la nivelul AJFP Argeș, de unde provine documentul, potrivit informațiilor Profit.ro. 

De la ANAF citire:

  • "Vă solicităm informații despre persoane fizice/Întreprinderi Individuale, Persoane Fizice Autorizate, Întreprinderi Familiale/ Societăți Comerciale/ alte forme de organizare privind raporturile econoimice sau juridice pe care le-ați avut cu ocazia evenimentelor prijeluite de celebrarea căsătoriei civile și religioase. În sensul celor de mai sus, completați declarația alăturată, cu privire la persoane/ societăți/ nr telefon/ adrese identificare/ intermediari/ orice alte date pe care le cunoașteți/ dețineți privind: formație muzicală; locație eveniment; servicii foto-video;" , solicită ANAF în documentele trimise persoanelor proaspăt căsătorite. Cei care răspund unor astfel de solicitări sunt avertizați de către ANAF, conform formularului atașat, că declarațiile sunt date "sub sancțiunea faptei de fals în declarații, prevăzută de art 326 din Codul Penal". 

 

Amendă de 2.000-5.000 de lei 


Articolul 58, alineatul 1 din Codul de procedură fiscală, invocat de ANAF ca bază pentru solicitarea de informații, prevede:

  • "Contribuabilul/Plătitorul sau altă persoană împuternicită de acesta are obligația de a furniza organului fiscal informațiile necesare pentru determinarea stării de fapt fiscale. În același scop, organul fiscal are dreptul să solicite informații și altor persoane cu care contribuabilul/plătitorul are sau a avut raporturi economice sau juridice, iar acestea au obligația de a furniza informațiile solicitate. Informațiile furnizate de alte persoane se iau în considerare numai în măsura în care sunt confirmate și de alte mijloace de probă." La categoria "alte persoane" intră și mirii, cei despre care se presupune că au achitat serviciile de genul celor verificate acum de Fisc. Sancțiunea pentru nerespectarea acestei obligații este, pentru persoanele fizice, cuprinsă între 2.000 și 5.000 de lei. 
  • "Constituie contravenții următoarele fapte, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să fie considerate, potrivit legii, infracțiuni: r) nerespectarea de către contribuabil/plătitor sau persoana împuternicită de acesta, precum și nerespectarea de către persoanele cu care contribuabilul/plătitorul are sau a avut raporturi economice sau juridice, a obligației de a furniza organului fiscal informațiile necesare determinării stării de fapt fiscale potrivit art. 58 alin. (1); Contravențiile prevăzute la alin. (1) se sancționează astfel: e) cu amendă de la 4.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mijlocii și mari și cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei, pentru celelalte persoane juridice, precum și pentru persoanele fizice, în cazul săvârșirii faptelor prevăzute la alin. (1) lit. n) și r)", potrivit Codului de procedură fiscală. 

Bine de ştiut: 

Persoanele fizice nu sunt obligate să păstreze documente privind eventualele tranzacții cu firme, PFA sau oricine altcineva furnizează serviciile verificate de ANAF. 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia