Tribuna
Amintiri de acum 62 de ani
Andra MARINESCU
2788 vizualizari
Amintiri de acum 62 de ani


După 62 de ani, promoţia anului 1956 a Liceului "Domniţa Ileana" s-a revăzut. Fostele colege au venit cu nostalgia anilor apuşi în suflet, dar şi cu amintirile de neuitat de atunci. Săptămâna trecută, cochete şi elegante, ele şi-au dat întâlnire în Parcul ASTRA, unde au făcut fotografii împreună.
Şi-au pus anii de liceu în cui acum 62 de ani, iar acum îi rememorează periodic. După venerabila vârstă a absolvirii de 50 de ani, s-au întâlnit în fiecare vară să mai schimbe o vorbă sau o stângere în braţe. "Suntem plini de emoţie. Am fost şapte clase în acel an. De 12 ani, ne reîntâlnim în fiecare vară să ne aducem aminte de momentele petrecute împreună. Era frumos. Mi se face părul de găină când îmi amintesc şi când mă gândesc cum au trecut anii... Era şcoală adevărată, aveam profesori deosebiţi, buni. Mai trăiesc trei dintre ei. Timp liber aveam mai puţin, pentru că nu aveam voie să circulăm în toate părţile, la cinematograf. Eram urmărite, aveam numărul matricol pe mână", spune Paraschiva Stoica, ce, an de an, organizează alături de Brânduşa Băla revederea cu fostele colege de liceu.
Printre fostele colege de clasă care au participat la întâlnirea din acest an s-a numărat şi Nadia Constantinescu, soţia fostului preşedinte al României, Emil Constantinescu.
De asemenea, Maria Stoia îşi aminteşte de anii de liceu cu melancolie. " Au fost ani frumoşi de liceu. Am vrea să ne întoarcem în timp, dar nu se mai poate", mărturiseşte Maria Stoia.
Povestirile lor au continuat la un restaurant în centrul Sibiului, fostele colege nedespărţindu-se fără să îşi promită că vor fi prezente la revederea din 2019.

FOTO: Răzvan NEGRU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia