logo
Amenzile rutiere nu mai cresc de la 1 ianuarie. Tudose: "Le plafonăm!"
Rareș Bițu
1270 vizualizari
Amenzile rutiere nu mai cresc de la 1 ianuarie. Tudose:

Premierul Mihai Tudose a decla­rat, la finalul dezbaterilor pe moţiu­nea de cenzură depusă de PNL, PMP şi USR, că Executivul va adop­ta o ordonanţă de urgenţă pentru plafonarea amenzilor de circulaţie, anunţă digi24. Raportate la salariul minim pe economie, amenzile rutiere ar urma să creas­că semni­ficativ de la 1 ianuarie 2018.

„Pentru a nu creşte şi a nu da naştere la interpretări, doamna ministru (Carmen Dan - n.r.) mi-a spus că lucrează la o ordonanţă de urgenţă”, a declarat premierul Tudose jurnaliştilor care l-au între­bat ce se va întâmpla cu amenzile de circulaţie de la 1 ianuarie 2018.

De la începutul anului viitor, salariul minim pe economie ar trebui să crească la 1.900 de lei, o hotărâre de Guvern urmând să fie adoptată în perioada următoare, odată cu proiectele bugetului de stat pe 2018.

Concomitent cu creşterea sala­riului minim pe economie ar urma să crească însă şi punctul-amendă: de la 145 de lei la 190 de lei. Prin urmare, amenzile pe care le vor plăti şoferii vor fi, potrivit Codului Rutier, de la 380 de lei la 19.000 de lei (ultima sumă este aferentă clasei a V-a de amenzi, de la 21 la 100 de puncte-amendă, şi se aplică doar persoanelor juridice).

În 17 noiembrie, premierul Tu­dose a anunţat că proiectul de buget pe 2018 va fi gata în „10 zile maxim”.

Întrebat de ce ROBOR creşte constant, premierul a explicat: „Eu cred că puteţi să-l întrebaţi foarte bine pe domnul guvernator, dom­nia sa coordonând şi trebuind, cel puţin din punct de vedere teoretic, să aibă grijă de aceste fluctuaţii”. 

comentarii
1 comentarii

O porcarie !
Daca incalci legea, e normal si moral sa fii sanctionat. Eu raman la parerea ca amenzile trebuie MARITE nu plafonate. Inca mor prea multi oameni nevinovati pe sosele si pe treceri de pietoni.
O parcare neregulamentara, in Sibiu, costa aproape 900 de lei. Depasirea vitezei legale este mai putin periculoasa ??
Cititor
25.11.2017 20:53
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia