Tribuna
Ambulatoriul integrat din cadrul TBC, dotat cu echipamente în valoare de peste 800.000 de lei
Liuba STARII
1361 vizualizari
Ambulatoriul integrat din cadrul TBC, dotat cu echipamente în valoare de peste 800.000 de lei
Consiliul Județean Sibiu a obținut peste 11 milioane de lei pentru unitatea sanitară destinată tratării bolilor pulmonare. Danilela Cîmpean, președintele CJ Sibiu și Simion Crețu, directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Centru, au semnat vineri, 6 septembrie, cel de-al treilea contract de finanțare cu fonduri europene, în valoare de 815.315 de lei.

De această dată finanțarea va asigura dotarea ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu. Acesta este cel de-al treilea contract de finanțare cu fonduri nerambursabile atrase de Consiliul Județean Sibiu pentru Spitalul de Pneumoftiziologie, după reabilitarea termică a dispensarului (în valoare de 3.149.441,99 de lei) și reabilitarea pavilionului 2 și a pavilionului administrativ (în valoare de 7.647.159,46 de lei). Însumate, cele trei proiecte cu finanțare europeană se ridică la peste 11.6 milioane de lei. Totodată, Consiliul Județean Sibiu are în faza de precontractare încă un proiect pe fonduri UE pentru dotarea dispensarului ambulatoriului de specialitate – dispensar din cadrul Spitalului TBC, în valoare de 841.199 lei.Valoarea totală a contractului de finanțare pentru ”Dotarea Ambulatoriului Integrat din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu” este de 815.315,01 de lei, din care contribuția CJ Sibiu este de 16.306,31 de lei, iar valoarea grantului nerambursabil este de 799.008,7 de lei. Perioada de implementare a proiectului este septembrie 2019 - octombrie 2020. Aparatura cu care va fi dotat spitalul este una de ultimă generație și va asigura un act medical de calitate pentru toți locuitorii județului Sibiu și a județelor limitrofe. Printre dotările achiziționate se numără un Pletismograf body-test, care în prezent se află doar în dotarea clinicilor din sistemul de sănătate privat, iar investigațiile sunt foarte costisitoare.

Printre echipamentele care vor fi achiziționate pentru laboratorul explorări funcționale, inclusiv punți pleurale, în cadrul proiectului se numără: troliu medicație, pletismograf body-test, aparat aerosoli, dozator de apă, spacer, aparat glucotest, dulap depozitare echipamente și materiale sanitare, dulap medicație prevăzut cu seif interior, QuantiFERON KIT, balon de resuscitare, masă de lucru, defibrilator automat portabil cu acumulator, negatoscop, aparat vizualizare vene, scaun electric recoltare sânge, autoclav orizontal clasă B 60 l, aspirator chirurgical de secreții puncții pleurale, canapea/masă hidraulică cu trei corpuri/secțiuni pentru adulți, analizator automat pentru gaze, electroliți și PH-ul din sânge și aspirator de secreții adulți (36 de bucăți). Pentru laboratorul de radiologie și imagistică medicală va fi achiziționat un ecograf Doppler, iar pentru sala de așteptare vor fi achiziționate: lămpi bactericide, dozator de apă, tablă magnetică, scaune copii și o mașină profesională de spălat pardoseala (22 de bucăți).

Investiții majore din 2010

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu a trecut sub autoritatea Consiliului Județean Sibiu în anul 2010, fiind preluat de la Ministerul Sănătății, la fel ca în cazul Spitalului Clinic Județean de Urgență și a Spitalului de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu. Spitalul de Pneumoftiziologie datează încă din anul 1941, când s-a înființat prima secție cu paturi, care a aparținut Clinicii de Pneumoftiziologie Cluj, prin retragerea clinicilor de la Cluj la Sibiu. Spitalul este unul pavilionar (șase clădiri) și de la preluarea din 2010, au fost realizate câteva investiții majore precum: construire ambulatoriu integrat de specialitate, spitalizare continuă și de zi (adulți și copii) 9.121.943 lei, din care 8.245.929 lei pentru construcție și 876.014 lei pentru dotări – obiectiv finalizat în anul 2014; reabilitare pavilion I – 4.622.079 lei din care 3.782.537 lei pentru construcție și 839.542 lei pentru dotări – obiectiv finalizat în anul 2017; reconstrucție gard – 221.119,06 lei, în anul 2018.

În perioada 2010 – 2019, Spitalul de Pneumoftiziologie a fost dotat cu numeroase echipamente medicale, printre care spirometru Datospir 1208 cu pompă, spirometru spirolab III, spirometru spirolab III cu oximetru, electrocardiograf SE 12, poligraf Star Dust II, poligraf cardio-respirator, instalație produs oxygen medical-generator oxygen, fibrobronhoscop Pentax FB-18 Vcu sursă lumică LH, ecograf Doppler Color Multidisciplinar F3, analizator automat de biochimie Tip BA400 ISE, analizator automat de hematologie Penta 80XL, analizator automat imunologie Maglumi 800, analizator coagulare Thrombolyzer, analizator de gaze sanguine Edan i15, sistem automat de monitorizare a hemoculturilor, trusă videobronhoscop therapeutic HDTV, videobronhoscop

Aparat radiologie digital GXR69S, polismograf Alice 6 LDE, concentrator de oxygen Ever Flo, aparat de ventilație noninvazivă autobipap cu UMI, microscop digital Primo Star sistem automat de reprocesare endoscoape flexibile cu un post, electricardiograf, aspirator secreții traheale portabil, aparate aerosoli.

 

comentarii
1 comentarii

Ceva nu e in regula. Crucea aceia mare plasata neinspirat, induce ideia ca sedinta e la morga, nu la spital ! Alt loc s-o puneti n-ati gasit ?!!
Cititescu
07.09.2019 09:55
Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia